Parasegling

Så här ser vår kalender ut för 2024:

Kvällsträning vår och höst

Anmälan sker här när den är öppen. Vi seglar onsdagar i maj/Juni och Augusti/september. 
Här är barn och ungdomar med funktionsvariationer välkomna att delta. Det blir segling på individanpassad nivå med fokus på att prova på olika båtar och lära sig lite teori om segling och båtvett. Allt lärande sker på ett pedagogiskt och lekfullt sätt och våra instruktörer är utbildade och har lång erfarenhet av att lära ut.

Seglarskola för barn och unga med funktionsvariationer | vecka 28

StSS bjuder in till halvdags-läger som genomförs under vecka 28. Här är barn och ungdomar med funktionsvariationer välkomna att delta. Det blir segling på individanpassad nivå med fokus på att prova på olika båtar och lära sig lite teori om segling och båtvett. Allt lärande sker på ett pedagogiskt och lekfullt sätt och våra instruktörer är utbildade och har lång erfarenhet av att lära ut.

Kostnaden för att deltaga är 900 kr + medlemsavgift. 

Avgiften kommer faktureras i samband med att man erhållit plats. 
För tillfället är vi begränsade till 14 deltagare och anmälan sker här.

Åldersgräns för att delta i seglarskola och övrig träning är 20 år. Är en deltagare äldre än 20 år så kontakta vår instruktör för segelskolan/segelträning för att se om vi kan hjälpa er.

Vårt viktigaste fokus är att det ska vara säkert att träna segling under de förhållanden vi idag kan erbjuda på Stenungsunds segelsällskap.

Stenungsunds Segelsällskap är stolt över att samarbeta med Stenungsunds Rotaryklubb för att erbjuda seglarupplevelser till barn och ungdomar med funktionsvariationer. Tillsammans arbetar vi för att främja inkludering och gemenskap på vattnet.

 

Kontakt seglarskoleansvarig:
Sofia Berglund
berglund.sofia@live.se

 

Sedan 2007 har Stenungsunds Rotaryklubb, tillsammans med Stenungsunds Segelsällskap, varje år arrangerat en seglarskola för barn och unga med funktionsvariationer. Seglingarna genomförs med ”Accessjollar” och ”Tvåkronor” med ungdomar från Stenungsunds Segelsällskap som instruktörer. Tack vare Stenungsunds Rotaryklubbs hel- eller delvis finansiering har seglarklubben kunnat förvärva två Accessjollar. Detta partnerskap har gjort det möjligt för oss att erbjuda unika seglarupplevelser och främja inkludering inom seglingssporten.