Tjörn runt

Jonas Granhed med besättning, 2022 års vinnare av Tjörn Runt by COWI
Foto: Jonas Granhed med besättning, 2022 års vinnare av Tjörn Runt by COWI

Välkommen till kappseglingen Tjörn Runt by COWI 

Årets upplaga av Tjörn Runt by COWI seglas lördagen den 17 augusti 2024.

Den 61:e upplagan av Tjörn Runt by COWI seglas medsols med start i Stenungsund och mål utanför Skåpesund på Stigfjorden. Vi seglar på en bana, den traditionella Tjörn Runt banan.

För att göra det möjligt för fler att delta i Tjörn Runt by COWI kan deltagare som inte har ett mätbrev delta i Cruising klassen. Deltagarna seglar på Tjörn Runt Classic banan, får en egen resultatlista men ingår inte i totalresultatet.

Vi seglar medsols runt Tjörn med start på Askeröfjorden och mål på Stigfjorden.

Vad är Tjörn Runt?

Välkommen till Tjörn Runt, den klassiska kappseglingen som varje år samlar allt från erfarna seglare till nybörjare och familjer på samma vatten. Här får du chansen att uppleva den vackra skärgården runt Tjörn och känna spänningen av att tävla mot andra båtar.

Tjörn Runt by COWI,  är en kappsegling där alla kan delta och alla kan vinna. Det handlar inte bara om skicklighet och erfarenhet utan också om väder och vind som spelar en stor roll. Så oavsett om du är en erfaren havskappseglare eller en nybörjare som vill testa på kappsegling, så finns det en klass som passar dig.

För de som vill ha en extra utmaning finns doublehanded-klassen, med en mindre besättning och separat starttid. För de som vill segla utan mätbrev finns Cruising-klassen, där du kan segla för skojs skull utan att delta i den officiella tävlingen.

Tjörn Runt by COWI är inte bara en seglingstävling, det är också ett evenemang för hela familjen. På land finns det många aktiviteter och underhållning för både seglare och åskådare. Hundratals åskådare brukar följa kappseglingen och heja på deltagarna längs vägen.

Så varför inte ta chansen att uppleva Tjörn Runt by COWI och delta i skapandet av ett minnesvärt evenemang? Anmäl dig redan idag och se fram emot en dag full av segling och spänning i den vackra skärgården runt Tjörn!

COWI är titelsponsor och huvudpartner till tävlingen sedan 2010. COWI är ett ledande teknikkonsultföretag med bredden som krävs för att ta hand om stora projekt i sin helhet, både i Sverige och utomlands. Läs mer www.cowi.se

Tredje lördagen i augusti genomförs alltid Tjörn Runt. Segeltävlingen där olympiamästare och familjeseglare samsas på samma ‭‭och tävlar under lika villkor. Rundningsmärket är ön Tjörn på Västkusten.

Tjörn Runt arrangeras av SSS Arrangemang AB, på uppdrag av Stenungsunds Segelsällskap. SSS Arrangemang AB är ett av Stenungsunds Segelsällskap helägt aktiebolag.