Nyheter

Tune up race med mycket mera i helgen!

 • 30 apr 2010

Nu drar säsongen igång på allvar för kölbåtsseglarna. Vi påminner alla medlemmar om Tune-up race nu på lördag!

Filmen från SSECS/SSOCS/SSZCS är klar

 • 30 apr 2010

Filmen som producerats av vår samrabetspartner Silverbullet film finns nu på vår nya kanal, stss.se/play.

Berntsson Sailing Team tvåa i Ice Breaker Cup

 • 29 apr 2010

Det var perfekta förhållanden och det blev mycket bra seglingar när Ice Breaker Cup 2010 genomfördes i Långedrag under helgen.

Hur vinner man Tjörn Runt?

 • 28 apr 2010

Båten eller tävlingsredskapet är avgörande, den skall ha själ, du skall trivas i den och med den, känna att den har potential, helst lite mer än vad som är rimligt (lystalet ). Denna dag är vi ett med både båten, seglen, vinden och sjön. Vi tvekar inte utan är trygga i det mesta vi gör. Vi litar på våra segel, vårt segeltrim och vår strategi. Vi vet att vi tar ut max och svär aldrig över att båten eller seglen kunde varit nyare.

Berntsson Sailing Team seglar GKSS Ice Breaker

 • 23 apr 2010

Efter att ha seglat Congressional Cup i Long Beach är det nu dags för oss i Berntsson Sailing Team att göra säsongsdebut på hemmaplan.

SSECS/SSOCS/SSZCS 2010 avgjord

 • 18 apr 2010

Söndagen bjöd på bättre förhållanden för kappsegling. Tävlingsledningen kunde genomföra fyra race för optimister och zoom8 samt tre race för e-jollar och ok-jollar.

Inga kappseglingar idag lördag 16 april

 • 17 apr 2010

Tävlingsledningen flaggar nu med bokstaven N över A för att informera seglarna om att det inte blir några kappseglingar under lördagen. Seglarna hälsas välkomna tillbaks söndag då första varning är satt till 09:00.

Många seglingssugna och alldelse för mycket vind

 • 17 apr 2010

SSECS regatta är en populär start på säsongen och i år var hela 330 seglare anmälda. 298 seglare registrerade sig under lördagsmorgonen, trots askmoln och vindar.

Föräldramöte för alla jolleseglare, sjöbusar och sjörövare

 • 8 apr 2010

Hej alla föräldrar till nya och gamla jolleseglare, sjöbusar och sjörövare. Vi ska ha föräldramöte för alla, måndagen den den 26/4 kl 18.00 i klubbhuset. Vi kommer att informera om jollefunktionen, de olika träningsgrupperna och annat som kan vara bra att veta nu när säsongen drar igång på allvar. Välkomna / Jollefunktionen genom Åsa Askergren

Silverbullet Film filmar Tjörn Runt

 • 7 apr 2010

image: Silverbullet Film filmar Tjörn Runt

Stenungsunds Segelsällskap, har inlett ett samarbete med Silverbullet Film som kommer att svara för klubbens webbTV-produktioner under 2010 och minst tre år framåt.

Melges träning under påsken!

 • 4 apr 2010

Under helgen har det seglats för fullt i vattnen utan för Stenungsund. Extra kul att ”våra” nya besättningar Lager/Lindell och Pavia/Lundgren har kommit igång.