Nyheter

VM för e-jollar avslutat

  • 29 jul 2007

Med tanke på att det har varit Linn Thoréns första VM är hon nöjd med sin 56:e placering. Tiden i Holland har gett mycket ny erfarenhet och styrka. Gamla klubbkompisen Sara Sigvardsdotter kämpade på bra och slutade som 20.

Stenungsundare vann Marstrandsregattan

  • 29 jul 2007

Hans Johansson vann LYS i Marstrandsregattan med i övrigt idel kända StSS-seglare. Tyvärr kommer inte Hans att kunna delta i Tjörn Runt då han seglar Havskappseglings VM i Norge. För fler resultat följ länken till arrangörens hemsida.

Landslagen 2007

  • 28 jul 2007

Från StSS är hela sju jolleseglare uttagna till att representera de svenska färgerna!

De första 200 båtarna är redan anmälda till Tjörn Runt

  • 28 jul 2007

Bland de anmälda märks 2006 års totalvinnare av Tjörn Runt Hans Oskarsson med sin Accent samt startgruppsvinnarna Johan Davidsson/Smaragd, Carl-Axel Hellman/J14 och Bengt Falkenberg/First 40.7. Stenungsunds egne storseglare Johnie Berntsson är även i år skeppare på Toyotas One Off 55:a.

Seglarskola med vind i seglen!

  • 25 jul 2007

Medan många av StSS seglare befinner sig i Danmark och seglar JNoM eller i Holland och seglar E-jolle VM så arbetar några av våra duktiga jolleseglare och tillika seglingsledare här hemma och lär ungdom att segla. Efter tre veckor har 90 seglare utbildats och det har skett i varierande väder med mycket regn. Den senaste veckan har varit blåsig och gjort det svårt för de nya seglarna.

JNoMs sista dag

  • 24 jul 2007

Nu ær årets JNoM øver. Prisutdelningen har børjat men alla resultat finns tyværr inte på arrangørens hemsida. Klart ær att Clara blir 6:a i sitt førsta nordiska mæsterskap med zoom8. GRATTIS! Karolina slutade som 16:e och Ebba som 25:a. Bland e-jollarna slutade Frida Olsson som 24:e tjej. Men vi skickar æven en grattis till gamla klubbkompisen Emma som slutade som 2:a i sitt førsta nordiska mæsterskap med e-jollen. Vi vet att Beata blev 8:e optimist tjej och Emil 15:e optimistkille. GRATTIS! Betata får æven med sig ett brons i lagkappen.

Johnie Berntsson har lämnat Marstrand

  • 7 jul 2007

Tyvärr blev det ingen semifinal plats för Johnie!

Succé för årest första seglarskole-vecka!

  • 7 jul 2007

I ett bedrövligt sommarväder med svaga vindar och hällande regn har första veckans seglarskola genomförts. Det blev succé! 35 barn har genomgått utbildningen med hjälp av tio duktiga instruktörer från Stenungsunds Segelsällskap.

Vinden har mojnat och JSM är över

  • 1 jul 2007

Både seglingsledningen och seglarna har haft fullt upp med skiftande vindar och strömmar. Lördagens bjöd på stillsamma vindar och allt kraftigare (mot)ström. JSM dagarna har verkligen bjudit på skiftande väderförhållanden, allt från styv kuling, regn, tre meter höga vågor, strömmar och slutligen stiltje! Årets SM vinnare är korade. Bästa placerade stenungsundare blev Clara Svensdotter som blev svensk mästarinna i Zoom8 - grattis!