Nyheter

Optimistlaget åter på svenskt vatten

  • 27 aug 2007

Efter en lång resa nådde Emil, Anton, Kim och Beta Stenungsund tidigt måndag morgon. Det är en tuff resa att ta sig med bil Sverige-Italien tur och retur. Laget slutade inte på den placering de själva hade önskat men är ändå rätt nöjda.

Silvermedalj till Hans Oskarsson i Starbåts SM

  • 26 aug 2007

Tre besättningar från StSS åkte i helgen upp till Segelsällskapet Westgötarne i Lidköping för att delta i de 76:e Svenska Mästerskapen i Starbåt, ett klassiskt mästerskap.

2007 års Tjörn Runt är genomfört

  • 19 aug 2007

Ingen kunde klaga på för lite vind under dagens Tjörn Runt. Det blåste en stadig vind på 10-14 m/s, regnet höll sig (nästan) borta och det var grov sjö utanför Tjörns södra udde och västsida. Göran Haglund i sin Neptunkryssare var den som nyttjade vinden och vågorna på allra bästa sätt och tog sig runt Tjörn på tiden 4:57:02. Starkt gjort!

Vinnaren i Lilla Tjörn Runt 2007 är korad

  • 17 aug 2007

Årets Lilla Tjörn Runt bjöd på tufft motstånd - av vädret. När första starten gick vid kl. 10:50 blåste det mellan 11-14 m/s och många seglare hade det svårt att ta sig till startlinjen. Den första kryssen ut till Porsholmen var tuff. De flesta seglare blev nog förvånade av det lugn som var under bron. Men uppe på Askeröfjorden kom vinden igen, även om vågorna hade avtagit. Årets vinnare blev norrmannen Hermann Tomasgaard!

Vad står det i media om Tjörn Runt 2007?

  • 16 aug 2007

Följ länkarna till vad det skrivs på bloggar och hemsidor om årets Tjörn Runt.

Mats Berntsson vann Pro Tjörn Runt 2007

  • 12 aug 2007

Det blev nio båtar som deltog i tillfartsseglingen. Stort grattis till Stenungsundsseglaren Mats Berntsson med besättning som även i år knep första platsen. Ytterligare en stenungsundare blandade sig i toppstiden när Ulf Nordqvist seglade upp på andra plats.

760 båtar redan anmälda till Tjörn Runt 2007

  • 11 aug 2007

För de som vill njuta av seglarfesten händer mycket på vattnen kring Stenungsund den 12-18 augusti. Kappseglingarna börjar söndagen den 12 augusti med Pro Tjörn Runt som seglas från Marstrand till Stenungsund. På tisdagen seglas start- och målövning för Lilla Tjörn Runt och på torsdagen start- och målövning för Tjörn Runt. Lilla Tjörn Runt seglas fredagen den 17 augusti runt Stenungsön. Kappseglingsveckan avslutas den 18 augusti med Tjörn Runt.

VG-rör på bronsplats i SM-Express

  • 11 aug 2007

"Vi höll inte riktigt hela vägen. Med delad poäng var vi dessvärre tvungna att ge silverplatsen till Team Aage detta år."

Rapport från Nordic Week NM i Stare - Borstahusen

  • 8 aug 2007

Samtliga OS-klasser körde ett internationellt öppet Nordiskt mästerskap under 10 dagar, Stenungsund laddade för att vad ”tygen” höll i Starbåtsklassen.

Zoom8 VM avslutad i strålande sol

  • 4 aug 2007

Solgass, 5-7 m/s... Kan det vara bättre? Det härliga värdret gjorde att Karolina presterade bra under dagen och var nöjd med sina seglingar. En 10 och 13 placering lyfte henne i resultatlistan och hon slutade med en 15:e placering och bästa svenska!