Nyheter

Anmälan till tjörn Runt by COWI 2024 har öppnat!!

  • 20 dec 2023

Anmälan till Tjörn Runt by COWI 2024 har öppnat!!

Läs mer och anmäl dig här!

God Jul och gott nytt år!

 

Stenungsunds Segelsällskap får hedersomnämnande för JSM-arrangemang

  • 1 dec 2023

Stenungsunds Segelsällskap (StSS) fick ett hedersomnämnande på Seglarträffen i Mölndal lördagen den 25 november. Klubben nominerades till Årets arrangör för sitt genomförande av Junior-SM i Segling 2023.

Motiveringen till hedersomnämnandet löd:

"Stenungsunds Segelsällskap klev in som årets JSM-arrangör på kort varsel och begränsad tid för förberedelser. Klubben levererade tre fina seglingsdagar men också seglingsglädje, inspiration och sociala aktiviteter med barn och ungdomar i fokus. Vid Tjörnbro Arena fanns Artemis med möjlighet att testa foil och simulator, bada i pool, hoppa studsmatta och till det mysig gill varje dag så alla kunde 'hänga' tillsammans. Det ökade umgänget och trivseln på land för alla bidrog till en härlig gemenskap mellan seglare, klubbar och klassförbund."

StSS:s jolleansvarige Patrik Johansson tog emot utmärkelsen tillsammans med dottern Olivia.

– Vi är stolta och glada över att få detta hedersomnämnande, JSM i sommar var ett samarbete mellan många klubbar och individer. Vi vill särskilt tacka Hjuvik båtklubb och IOD Fleet Sweden som ställde upp och ansvarade för varsin bana, säger Patrik Johansson. Vi är också oerhört stolta över det arbete som alla våra medlemmar lade ner för att göra JSM till en så lyckad tävling. Det var ett enormt engagemang från alla håll och det är tack vare det som vi kunde skapa en härlig stämning för alla deltagare, avslutar han.

Kungliga Segelsällskapet (KSSS) blev årets arrangör 2023.

Västkustens seglarförbund utser Patrik Johansson till Årets Eldsjäl 2023

  • 1 dec 2023

Västkustens seglarförbund har utsett Patrik Johansson, Stenungsunds segelsällskap, till Årets Eldsjäl 2023.

Motiveringen lyder:

Patrik är en sann projektledare som ser möjligheter i allt. Han är en otroligt duktig organisatör som verkligen lyckas få med sig hela gänget i allt han engagerar sig med. Han är bra på att hitta rätt personer att delegera uppgifter till.

Han svarar och förklarar och får det att framstå som lätt. Genom sitt stora engagemang minskar han insteget i kappseglingsvärlden så att fler får möjlighet att ta del av den.

Patrik Johansson är en av de mest drivande krafterna i Stenungsunds segelsällskap. Han är ansvarig för klubbens jolleverksamhet och engagerad i klubbens tävlingsverksamhet.

– Det känns fantastiskt att bli utsedd till Årets Eldsjäl, säger Patrik Johansson. Det är jättekul att engagemang uppskattas. Jag hoppas att fler kommer till oss för att uppleva mötet med havet och magin i att segla.

Västkustens seglarförbunds pris Årets Eldsjäl delas ut till en person som har gjort betydande insatser för att främja segling i Västsverige och instiftades inför Västkustens Seglarförbund årsmöte 2009 av just Stenungsunds Segelsällskap.

Priset delades ut på Västkustens seglarförbunds årsmöte onsdagen den 29 november av ordförande Johan Westling.