Nyheter

Årsmöte 24 februari

  • 22 feb 2011

Efter mötet rear vi ut klubbkläder mm .. så kom och ta del av mötet och passa på att fynda...

SSECS/SSOCS/SSZCS 9-10 april

  • 12 feb 2011

Årets internationella regatta kommer att gå av stapeln den 9 -10 april 2011. Regattan har utvecklat sig mycket sedan dess födelse och vi var förra året hade vi ett rekordeltagande med 330 seglare.

Melges Cup i maj

  • 12 feb 2011

För första gången i klassens historia har Sverige fått möjligheten att arrangera en Melges Cup för klassklubben i Norge. Det innebär att vi kan förvänta oss ett 30-tal Melges 24or på vattnen utanför Stenungsund sista helgen i maj.

Seminariet om Tjörn Runt på Båtmässan

  • 12 feb 2011

Hela 70 intresserade seglare deltor i årets seminarium om Tjörn Runt på Båtmässan. Seminariets moderator Joakim Hermansson, från tidningen Segling, navigerade säkert mellan de olika programpunkterna och såg till att alla frågor fick ett svar.

Onsdagsträffar våren 2011

  • 6 feb 2011

Vårens föredragsserie börjar onsdagen den 9 februari, vecka 6. Alla är välkomna även icke medlemmar. Ta med vänner och bekanta gärna ungdomar. Vi samlas i Segelsällskapets klubbhus som ligger vid Stenungsöbrons östra landfäste. Vi börjar kl. 19:00. Det kostar 30 kr vilket inkluderar föreläsning, kaffe eller the med dopp.

Tjörn Runt 2011 - tävlingen alla har en chans att vinna

  • 6 feb 2011

2010 års arrangemang blev, jämfört med 2009, inte lika omskrivet och debatterat. Detta trots att det blåste ungefär lika mycket men med obetydliga skador och haverier. Vår satsning på säkerhet i både information och utmärkning av grund, i samarbete med försäkringsbolaget Atlantica, bidrog till detta. Vi fortsätter nu på den inslagna linjen med säkerhet och utvecklar detta ytterligare. bl.a. kommer alla seglingsledare inom StSS att utbildas i säkerhet i samarbete med SSTC på Käringön.

Sportchefen blickar framåt!

  • 6 feb 2011

Återigen visar kung Bore att vatten även kan upplevas i mer fast form. Ska vintrarna fortsätta så här, får vi på StSS skapa en isseglingssektion. Dagarna efter nyåret låg en 15 cm tjock is på hela Stigfjorden där ”målrakan” på Tjörn Runt annars är. Skillnaden var att hundratalen med jagande kölbåtar ersatts av en handfull skara isjakter.Under tiden fram till sjösättning kommer StSS jolleseglare bjudas på en liten genomkörare med meteorologi samt Hjärt-, och lung- räddning. Är du nyfiken och sugen på att delta, se www.stss.se och kontakta mig på johan.fredriksson@stss.se.

Årsmöte 24 feb med dagordning

  • 2 feb 2011

Kallelse till Årsmöte i Stenungsunds Segelsällskap. Alla medlemmar kallas härmed till Årsmöte i Stenungsunds Segelsällskaps klubblokal på Nösnäs torsdagen den 24 februari 2011 kl. 18.30.