Nyheter

Barfota över atlanten, en dagbok

  • 28 okt 2008

Här kan du läsa fulltextversionen av Åke Fredrikssons artikel som var med i Skeppet 4/2008. Läs om besättningen, båten och ”paying crew".

Välkommen till torsdagsträff på StSS!

  • 17 okt 2008

30 oktober - Långseglarna Britta och Ragnar Johansson från Ödsmål, berättar och visar bilder från en segling runt Brittiska öarna.

Johnie vann King Edward VII Gold cup

  • 13 okt 2008

För första gången har guldet tagits av en Svensk besättning och ingen mindre än Johnie Berntsson och hans Team. En fantastisk serie med 15 segrar och 3 förluster ledde till att de får ta emot den 101 åriga segerbucklan och en prissumma på 50000 US dollar. Ett stort Grattis till er alla.

Berntsson Sailing Team till kvartsfinal i Bermuda

  • 9 okt 2008

Efter två dagar seglade i grundomgången står det klart att Berntsson sailing team vinner sin grupp trots att en segling återstår. Gårdagens seglingar genomfördes i stundtals hårda vindar, med många båthaverier som följd, inte mindre en tre storsegelbommar gick av.

Avslutning för grönisar och sjöbusar

  • 8 okt 2008

I måndags var det dags för avslutning för den gröna gruppen och för sjöbusarna. Det var skattjakt som stod på schemat och den gröna gruppen seglade ut till ön medans sjöbusarna åkte motorbåt.

Prisutdelning för kölbåtssektionen

  • 7 okt 2008

Nu på torsdag, den 9 oktober är det dags för den traditionella prisutdelningen där vi bjuder på ärtsoppa och dess tillbehör. Varmt välkomna till Stss kl 18.30

Välkommen till torsdagsträff på StSS!

  • 6 okt 2008

16 oktober - Den kände naturentusiasten Stefan Edman kåserar om vad som kan störa livet i havet.

KSSS Olympiska regatta fick ett snabbt slut

  • 5 okt 2008

Regattan i den kungliga huvudstaden fick tyvärr ett allt för snabbt slut. Lördagens kraftiga vindar från Västkusten nådde Saltsjöbaden under söndag morgon.

Avslutning med guldkant

  • 5 okt 2008

Söndagen den 5 oktober 2008 avslutades säsongen för seglarskolan för barn med speciella behov. Lovisa Ekdahl som ansvarat för denna verksamhet i klubben de två senaste åren fick också denna dag glädjen av att få de två nya Accessjollarna överlämnade till Stenungsunds Segelsällskap av Rotary Stenungsund och Akzo Nobel.

Tjörn Runt vinnaren fick sina priser

  • 5 okt 2008

En försenad prisutdelning genomfördes den 3 oktober på Stenungsbaden till årets totalvinnare av Tjörn Runt. Mats Johansson som rorsman på Starbåten Charlotte blev ju som bekant totalvinnare tillsammans med sin gast Leif Möller.