Minusgrader eller stekande hetta, Stormbyar eller bleke, Arbete eller matchracing

  • 28 mar 2007

Detta är vardagen för kanske världens vassaste amatörlag på matchracingtouren, Berntsson Sailing Team, som för tillfället är rankade 14 i världen men har som bäst varit uppe på 8:e plats.

Berntsson sailing team, som är det nya team namnet, laddar inför 2007 och arbetar med att skapa förutsättningar för nya succéer. Glädjande nog har vi fått förnyat förtroende från Toyota, Advance, Pelle Petterson Yachting och Cebè. Till detta hälsar vi Guld Ekonomiresurs välkomna in i teamets satsning.

- Vi försöker klara en satsning så att det skall gå plus minus noll för oss som seglar då det vi vill är få utlopp för vår passion att segla, samtidigt som vi vill att våra samarbetspartners skall få ut så mycket som möjligt av samarbetet, säger Johnie.

 

En annan viktig förutsättning är rätt utrustning för rätt väder och de rätta vindarna. Där är kläderna från Pelle Petterson Yachting en viktig faktor. - När man ligger i skiktet under den absoluta världs toppen krävs det att man tar hänsyn till alla detaljer i val av utrustning och att man dessutom framstår som professionella, för att få inbjudningar till toppseglingarna, säger Johan.

 

Teamet inledde säsongen redan i februari genom att segla en tävling på en vattenreservoar i Stains, Heathrow utanför London. En 6 plats, i mitten av fältet med en poäng upp till semi blev facit. - Vi led lite av att inte ha kunnat träna innan, kommenterar Björn.

 

Närmast väntar en grade 1 segling i Marseille, den 14-18 Mars.

Följ oss på www.ycpr.com eller på vår nya hemsida www.bsteam.se

 

Berntsson Sailing Team består av:

Johnie Berntsson

Johan Bäckman

Björn Lundgren

Martin Berntsson

 

Teamets hemsida (ny för 2007)

www.berntssonsailingteam.se  eller www.bsteam.se

 

Världsrankingen:

http://www.sailing.org/matchrace/publishmrankinglist.asp?matchdd=1&matchmm=2&matchyy=2007&matchevents=4