Succé för årest första seglarskole-vecka!

  • 7 jul 2007

I ett bedrövligt sommarväder med svaga vindar och hällande regn har första veckans seglarskola genomförts. Det blev succé! 35 barn har genomgått utbildningen med hjälp av tio duktiga instruktörer från Stenungsunds Segelsällskap.

Vid året första avslutning var det skönt väder, lite sol, lite vind och glada barn som uppvisningsseglade för alla föräldrar, mor- och farföräldrar och andra besökare.


Foto: Lars Berglund

Under det efterföljande tårtkalaset i klubbhuset bröt regnet ut i ett våldsamt slagregn. Men vad gjorde det? Alla fick sina diplom för genomgången utbildning och för första gången i Segelsällskapets historia fick alla deltagare ytterligare ett bevis för att de nu har lärt sig att segla. Alla fick nämligen en T-shirt med texten ”Nu är jag seglare!” Dessa tröjor har skänkts av vår sponsor för seglarskolan, Wallhamn AB. Henrik Sundin, vd för Wallhamn, höll ett kort tal och förklarade varför man stödjer ungdomsseglingen på detta sätt. Wallhamn har under veckan också hållit med frukt och dricka till alla seglare som ett kosttillskott under dagen.

Tårtor i mängder som föräldrarna gjort i ordning avspisades med god aptit och våra duktiga instruktörer fick därefter efter städning vila upp sig inför kommande veckas nya utbildningar av seglare.


Foto: Lars Berglund


Foto: Lars Berglund