Seglarskola med vind i seglen!

  • 25 jul 2007

Medan många av StSS seglare befinner sig i Danmark och seglar JNoM eller i Holland och seglar E-jolle VM så arbetar några av våra duktiga jolleseglare och tillika seglingsledare här hemma och lär ungdom att segla. Efter tre veckor har 90 seglare utbildats och det har skett i varierande väder med mycket regn. Den senaste veckan har varit blåsig och gjort det svårt för de nya seglarna.

Frida Thorén och Carl Törneman är Seglarskoleansvariga i år och har en mängd unga seglare till sin hjälp i utbildningen. Föräldrar och elever har gett idel lovord till våra instruktörer, vilket är roligt och stimulerande. Wallhamn AB är sponsor för årets seglarskoleveckor och alla elever får en tröja med ”Nu är jag seglare”. Wallhamn bjuder dessutom på kosttillskott i form av frukt och dricka under  dagarna.

Sofia Berglund, Carl Törneman och Frida Thorén vid Diplomutdelningen vid 3:e veckans avslutning.


Foto: Lars Berglund

Det var många duktiga seglare med denna vecka men Markus Nilsson och Nicholas Jenk utmärkte sig speciellt och fick ta emot diplom för dagens avslutande race och veckans poängpromenad.


Foto: Lars Berglund

Seglarskolan fortsätter ytterligare två veckor och vi hoppas alla på bättre väder! Vecka 32 blir det sedan seglarskola för barn med speciella behov. Då kommer Lovisa Ekdahl att vara seglingsledare. Denna seglarvecka sker i samarbete med Rotary Stenungsund.