Rapport från Nordic Week NM i Stare - Borstahusen

  • 8 aug 2007

Samtliga OS-klasser körde ett internationellt öppet Nordiskt mästerskap under 10 dagar, Stenungsund laddade för att vad ”tygen” höll i Starbåtsklassen.

Ni vet det vanliga gänget, Hans Oskarsson och Håkan Lundgren, börderna Wester med söner i var sin båt och så den där halva stenungsundsbåten med Mattias Heiding som gast hos Lerkils Lars Edwall.

Seglingarna var kanonfina, undrar om inte Borstahusen SS får årets arrangör för detta, nåja det återstår att se, samtliga 8 seglingar på 3 dagar genomfördes och varje dag bjöd på nya vindriktningar och förutsättningar. Inte minst blev strömmen mycket avgörande!

Eller som Håkan Lundgren förklarade efter seglingarna, denna dagen hade varit utmärkt att varit hemma och staplat ved inför vintern på!!

 

Första dagen handlade det om att köra racet ”först in till land” för att undvika den där omtalade strömmen, men Edwall och Heiding visade att en det gick faktiskt att segla på vindskift också och lite mer strömt vatten, passerade lite snopet för 5 båtar, före dem trots ut i havet kör på en av kryssarna.

 

Andra dagen, nu var det brallet som gällde, 10-12m/s stadigt hela dagen, och alla som seglat Stare vet vad det innebär, antagligen är det enbart simmare som är blötare efter en dags tävlande.

 

Sista dagen, nu var det vykortsväder och smörsegling när den är som bäst som gällde, bara att njuta av en dag på havet!

 

Resultatmässigt då, jodå, StSS kan segla Stare

5:a Edwall / Heiding

7:a Oskarsson / Lundgren (ann inte kranracet, men dock sista racet på banan, starkt gjort!)

12:aPer Wester / Filip Wester

16:eLars Wester / Jacob Wester

 

(fullständig resultatlista http://www.nordicweek.se/visa_resultat_year.asp?id=45)

 

Totalt startade 17 båtar i Starefältet!

 

Nästa Staresegling är SM och då bär det av till Lidköping för nya dueller för samtliga ovanstående båtar, och kanske någon till från StSS, för det finns fler duktiga Stare seglare i klubben, idagsläget är det 27 båtar anmälda till SM.