760 båtar redan anmälda till Tjörn Runt 2007

  • 11 aug 2007

För de som vill njuta av seglarfesten händer mycket på vattnen kring Stenungsund den 12-18 augusti. Kappseglingarna börjar söndagen den 12 augusti med Pro Tjörn Runt som seglas från Marstrand till Stenungsund. På tisdagen seglas start- och målövning för Lilla Tjörn Runt och på torsdagen start- och målövning för Tjörn Runt. Lilla Tjörn Runt seglas fredagen den 17 augusti runt Stenungsön. Kappseglingsveckan avslutas den 18 augusti med Tjörn Runt.

Det händer även mycket på land. Under torsdag till lördag håller Kalastältet öppet i Kulturhusparken med både mat, dryck och musik. På scen står bl.a. Idol-Clabbe och Trinity. På Stenungsbaden spelar bl.a. Jessica Andersson och Magnus Bäcklund.

Tjörn Runt är den segeltävling där världsmästare och familjeseglare samsas på samma vatten och tävlar under samma förhållanden. 28 sjömil skall seglas och vi hoppas naturligtvis på en stabil vind. Första start går kl. 08:20 och därefter starter var 6:e minut. En av nyheterna i årets tävling är att de båttyper som samlar 10 deltagare tävlar om ett eget pris. Hittills har H-båtarna och Expresserna samlat flest deltagare (21 st. var) men även IF (14 st.), CB365 (10 st.) och Maxi 77 (11 st.) kommer att tävla om ett eget pris. Årets fråga blir naturligtvis vilket klassförbund som samlar flest deltagare? I dagsläget är 500 båtar anmälda till Tjörn Runt.

Harald Treutiger och metrologen Madeleine Westin, båda kända från TV4-programmet ”Kasta Loss”, håller i årets Skepparträffar den 17 augusti. Vid tre tillfällen under fredagskvällen kommer information att ges om väder och vindförhållandena. För att underlätta för deltagarna finns även andra seglares tips och idéer på bl.a. www.tjornrunt.nu.

Lilla Tjörn Runt är en kappseglingen som lockar både seglarskoleelever och jolleseglare som tävlar internationellt. De yngsta deltagarna är födda år 2000! Kappseglingen seglas runt Stenungsön och brukar locka cirka 400 ungdomar i optimist, zoom8, RS Feva eller RS Tera. I dagsläget är 260 jollar anmälda till Lilla Tjörn Runt. Första start går kl. 10:50 och därefter sker starterna var 10:e minut. Nytt för 2007 är att de yngre startar först. Alla seglar mot alla men det finns även en lagtävlan där bästa klubblag koras och vinner en jolle. Efter seglingen marscherar deltagarna, med musikkåren i täten, till Kalastältet där prisutdelningsceremonin sker.

Pressansvarig
Carin Kling
tele 0707-612077