Silvermedalj till Hans Oskarsson i Starbåts SM

  • 26 aug 2007

Tre besättningar från StSS åkte i helgen upp till Segelsällskapet Westgötarne i Lidköping för att delta i de 76:e Svenska Mästerskapen i Starbåt, ett klassiskt mästerskap.

Teamen var Hans Oskarsson och Håkan Lundgren, Per och Filip Wester, Lars och Jacob Wester, samt som gast för Lars Edwall deltog även Mattias Heiding. 31 båtar kom till start, fyra från Finland, en från Norge och 26 från Sverige.

 

Fredagen bjöd på fina seglingar i skiftande lätt- till medelvind. Tre delseglingar genomfördes.

Hans och Håkan seglade mycket bra med två andraplatser under dagen. I andra seglingen missade de den starkt favoriserade vänsterkanten, vilket direkt renderade en 18:e plats.

 

Lördagen blåste tyvärr bort med vindar klart över 12m/s.

 

Söndagen bjöd på frisk vind på 10m/s och mer i byarna. I segling fem seglade Hans och Håkan in på en fin 6:e plats som kunde ha blivit bättre om de inte fått snurra för en märkesberöring. I segling sex så ledde de när seglingen tyvärr fick avbrytas när en åskby drog in över banan. Inga mer seglingar kunde genomföras.

 

Hans och Håkan slutade på en mycket stark andraplats totalt. Mattias slutade på 13:e, Per / Filip på 22:a och Lars / Jacob på 24:e

 

Vann SM för andra gången gjorde Tompa Löfstedt som återkommit till Starbåtsklassen efter 20 år. I början av 80-talet slogs han om OS-platsen med Kent Karlsson. Tompa tog sitt första SM 1982.

 

Vi gratulerar Hans och Håkan till den fina andraplatsen. Detta lovar gott inför Starbåts VM 2009 som seglas i Varberg!

 

I Skeppet kommer vi så småningom att kunna läsa Hans egen berättelse om seglingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Länk till Segelsällskapet Westgötarne: http://www.sswl.se

Länk till SM vinnare 1932-2007: http://hem.passagen.se/stare/district/swewin.htm