Kenny Bergqvist klubbmästare i Kölbåt 2007

  • 24 sep 2007

I lördags seglades kölbåtarnas LYS-klubbmästerskap, som också räknas som den sista poängseglingen P12. Kenny och hans besättning: Ronny Carlsson, Jon Mikaelsson & Lena Having lyckades bäst med seglingarna och vann årets KM.

Vädret verkade inte så lovande på fredagen, men regnet drog bort och det blev utmärkt seglingsväder med vindar från sydväst med kraftiga skift. 16 båtar mötte upp på startlinjen.

 

Första seglingen gick igång planenligt i byig vind kring 7-9 m/s och relativt kraftig sjö. Ola Sandahl visade CB66:ans snabbhet genom att leda runt hela banan och slutade 3:a på omräknad tid. Kenny Bergqvist i Express vann seglingen före Jonas Börjesson i H-båt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andra seglingens start dröjde pga ett vindskift åt väster, som framtvingade en omstart samt flyttande av startfartyg. Startfartyget hade dessutom problem att ligga kvar på rätt position, men med två 15 kg draggar så gick det att ligga still. Startlinjen var inte helt optimal med kraftig läfördel som orsakade kaos vid läflaggan, men sen flöt seglingen på fint. Vann gjorde åter igen Kenny Bergqvist före Urban Ristorp i IOD och Mats Berntsson i First 31:7.

 

Vinden mojnade något och i tredje seglingen ledde Mats Berntsson fältet runt banan. Vann gjorde Jonas Börjesson före Mats Berntsson och Stefan Pavia i Express.

 

Fjärde seglingen var förlängd med målgång vid klubben. Vann gjorde återigen Kenny, följd av Urban och Stefan.

 

På det hela taget så blev det fina seglingar med stora möjligheter att vinna och förlora i den byiga och skiftande vinden. Flera av delseglingarna var mycket täta på omräknad tid.

 

Vi gratulerar Kenny Bergqvist med besättning till den överlägsna totalsegern med tre ettor i sammandraget. Tvåa kom Jonas Börjesson följd av Urban Ristorp, Stefan Pavia och Mats Berntsson.

 

Resultatlistan är något justerade jämfört med den preliminära listan pga påpekande och kontrollräkning.