Berntsson Sailing Team laddar upp i Marseille inför 2008

  • 29 jan 2008

Säsongen 2008 inleds med försiktighet för Berntsson Sailing Team. Teamet beslutade sig för att värma upp med en grade 3 tävling i Marseille, Finale du championnat de Méditerranée.

Tävlingen avgjordes i mycket svaga vindar och kraftigt nedkortat format. Teamet lyckades inte ta sig vidare från grundomgången. Efter att ha hamnat i en 3 vägs tie på samma poäng som tre andra besättningar, stod teamet som 4e besättning efter att ha räknat bort poängen från första matchen. Eftersom teamet vann sin första match och de andra förlorade så gick de andra besättningarna vidare.

Olyckligt var att Björn Lundgren och Johan Bäckman fick stå över pga av sjukdom och ersättas av Johan Barne och Henrik Ottosson. För övrigt bestod besättningen av Johnie Berntsson och Niklas Carlzon.

Inför säsongen 2008 har teamet ambitionen att delta i minst 4 Wordtour tävlingar som ingår i VM serien. Den första seglas i Brasilien i Mars, den 2a är på Marstrand i Juli, den 3e är i Fredrikshavn och den 4e är på Bermuda.

- Vi har inte hela besättningskartan klar ännu utan får återkomma längre fram om vilka vi blir och vilka tävlingar vi skall vara med på, säger Johnie.
 
 
Följ oss på www.berntssonsailingteam.se