Årsmötet är genomfört

  • 21 feb 2008

Ett 30-tal medlemmar och intresserade samlades i StSS lokaler för att höra om året som gått och planerna för 2008. Årsmötet valde Lars Berglund till ordförande i ytterligare ett år samt välkomnande tre nya medlemmar i styrelsen: Magnus Ludvigsson, Karin Åkerman och Ewa Claesson. Vem utsågs till hedersmedlem och vilka fick hederspris?

Följ länken till mer information om Verksamheten 2008

Styrelsen hade valt att nominera Stig Andersson för hans engagemang som funktionär under många och och hans omhändertagande av klubbens motorer och båtar. Nomineringen bifölls med en varm applåd av årsmötet.

Två hederpris delades även ut. Magnus Hansson hedrades efter sin andra placering i Tjörn Runt 2007. Magnus ingår även i den besättning som ligger sexa på match race världsrankingen. Clara Svensdotter hedrades för sin silvermedalj i svenska mästerskapen 2007 för zoom8. Clara har även genom åren i optimisten bl.a. tagit lag SM guld och vunnit NM.

Magnus Hansson mottar sitt hederspris

Magnus Hansson mottar sitt hederspris av StSS ordförande Lars Berglund.
Foto: Anders Thorén

Cajsa Svensdotter mottar sitt hederspris

Cajsa Svensdotter mottar sitt hederspris.
Foto: Anders Thorén

Därefter informerade Thomas Rahm från Svenska seglarförbundet om det nystartade toppseglingscentrum i Långedrag. Det är Svenska olympiska kommitténs som har valt att satsa på framtida förmågor på de olympiska banorna.

Thomas Rahm berättar om toppseglingscentreum 

Thomas Rahm berättar om toppseglingscentreum
Foto: Anders Thorén

Åke Fredriksson avslutade så årsmötet med stämningsfulla bilder från Tjörn Runt, runt och på Tjörn. Och viss var det snö på vintrarna "förr". Det bjöds även på härliga bilder från första Tjörn Runt 1963.

Åke Fredriksson tackas

Åke Fredriksson tackas för visningen av de härliga bilderna av StSS ordförande Lars Berglund.
Foto: Anders Thorén