Tune Up 2008-05-01

  • 7 maj 2008

Äntligen är seglingssäsongen igång och årets Tune Up samlade hela 14 deltagande båtar.

Grå regntunga moln drog in över Stenungsund, med detta hindrade inte de äkta seglingsentusiasterna och årets Tune Up bjöd på nytt deltagarrekord med 14 båtar.

SYL-start på Tune-Up race. Foto Dennis Olsson

Nytt för i år var att seglingen genomfördes med start i omvänd LYS-ordning, vilket gör att målgången för deltagarna skall ske mer samlat och första båt vinner.

Vindarna under seglingen var lätta ostliga och vi var många som trodde att det bara skulle bli följa ”John” på banan, men vid passagerna av broarna mellan Stenungsön och Almön sattes de deltagande besättningarnas kunskap och skicklighet på prov. Här gällde det att hitta vindstråken mellan öarna och se till att hålla fart i båten, samt segla rätt väg. Den som bäst behärskade detta var den slutlige vinnaren Lars Wester, som seglade under Källöbron och med detta val grundlade sin seger.

Lars Wester väljer vinnarspåret

Hans Johansson i sin IMX startade sist med ett LYS-tal på 1,38, men det hindrade honom inte ifrån att segla om nästan hela startfältet och ända in på mållinjen jaga den slutlige vinnaren. Trea i seglingen slutade Stefan Pavia i sin Express.