FB Race 2008

  • 1 jun 2008

Det ena arrangemanget avlöser det andra! Direkt efter ”Pröva-på” för jolleungdomarna fredagen den 30 maj körde vi igång ytterligare ett stort race. FB Race genomfördes för 13:e gången i rad i Stenungsund, totalt för 25:e gången (9 år kördes FB Race i Långedrag i GKSS regi tills vi tog över i Stenungsund).

14 lag var inbjudna av FB Engineering och kom till Nösnäs. Lunch åts på bryggan i strålande solsken och ingen vind.

Foto: LArs Berglund

Foto: Lars Berglund

Lagen delades upp i två pooler med 7 båtar (2-kronor) i varje. StSS 5 båtar hade utökats med inlånade från Svanesund. Vid tvåtiden kom vinden och vi kunde genomföra fyra seglingar i grundomgången och därefter final och match om 3:e pris i vardera två race.

Foto: Lars Berglund

Finalen seglades i C55:orna mellan Akzo Nobel och Preem Lysekil. Akzo Nobel med Hans Oskarsson vid rodret tog hem segern. 3:e priset gick till EKA som vann över Perstorp Valex.

Foto: Lars Berglund

Foto: Lars Berglund

Efter seglingarna transporterades alla seglare och flera andra deltagare i RIB-båtar till Mollösunds Värdshus via Åstol. Direkt efter att FB lämnade bryggan och sjöbodarna flyttade ”Pater Noster-gänget” in och förberedde festligheterna för lördagens segling.

Väl på plats i Mollösund serverades en härlig middag och underhållning av Stefan Andersson. Därefter blev det som vanligt stor prisutdelning.

En mycket lyckad dag för alla deltagare och för FB.