Berntsson Sailing Team ingår numera i GKSS elitlag

  • 1 jun 2008

Efter en tids funderingar har Johnie Berntsson bestämt sig för att börja segla för GKSS och därmed ingå i deras elitlag. Det har inte varit ett lätt beslut att fatta, men valet görs utifrån kommande utmaningar.

Teamet (Johnie) har seglat i mer än 10 år för Stenungsunds SS och avser inte att lämna klubben.

- Jag och min familj kommer fortfarande att segla och vara medlemmar i klubben, fortsätter Johnie. När vi startade matchracingsatsningen var alla deltagare från Stenungsund, numera kommer de flesta från Göteborg, säger Johnie, som från början startade sitt seglar liv inom Tjörns SS verksamhet.

Berntsson Sailing Team har sedan 1997 ingått i GKSS matchracing center. De har byggt upp och tränat laget på GKSS anläggning i Göteborg samt på Stenungsunds SS anläggning i Stenungsund. GKSS matchrace center har startat ett elitlag där numera utvalda matchracingseglare ingår. Berntsson Sailing Team har erbjudits, och tagit emot möjligheten att ingår i denna satsning, där även GKSS OS lag ingår.

- Vi ser en rad områden där vi kan samarbeta inom GKSS regi som tex, ekonomi, träning/coachning, metrologi, taktik, mental träning.

- Vi har ju varit med i GKSS sedan vi startade med matchracing så vi är ju inte direkt nya i klubben säger Björn Lundgren.

- Vi tror och hoppas att detta skall göra oss till bättre seglare i förlängningen och det innebära att vi kommer att segla matchracing för GKSS framöver, lägger Johnie till.

Foto: Åke Fredriksson