Brons och kölhalning - Berntsson Sailing Team

  • 12 jun 2008

Under helgen seglade Berntsson Sailing Team Danish Open kvalet i Midddlefart i Danmark. Med på regattan var bland annat Mads Ebler, Staffan Lindberg. Morvan och Lotte Meldegaard. Lördagen bjöd på lätta vridiga vindar.

I första starten gatade Berntsson Sailing Team in för babord. Johnie lyckades ta sig loss från vänsterkanten tidigt och tog istället kommandot i starten och fick till ett uppställ. Mitt i uppstället svängde Berntsson till lite utan att fördäckaren Lundgren var med på det och årets första dopp för herr Lundgren var ett faktum.
- Jag ramlade i från fördäck men kom snabbt upp till ytan och låg bredvid båten. Tyvärr var det ingen som märkte att jag ramlade i så de kvarvarande ombord svängde så att jag kom under båten, och strax därefter kom rodret med full fart. Efter en kort undervattenstur dubbelvikt runt rodret kom jag loss och blev snabbt upplockad, säger Björn Lundgren under tiden han skrapar bort bottenfärgen från kläderna.
Trots missödet i första matchen gick det hyffsat bra och laget seglade hem fem vinster och en förlust.

Under söndagen var det ännu lättare vindar och seglingarna fick skjutas upp fram till lunch. När seglingarna väl kom igång var det mycket lätt och på gränsen ifall seglingar kunde genomföras. Johnie med besättning seglade fortsatt bra men hade delade uppfattningar med domarna om situationer.
- Domarna under denna helg har inte varit på vår sida utan har hellre fällt än friat oss, säger en besviken Johan Bäckman.

Trots tuffa jämna matcher förlorade Berntsson Sailing Team 3 matcher under söndagen vilket ledde till att de missade finalen precis och fick istället segla matchen om tredjepris mot Staffan Lindberg.

Skönt att i alla fall få vinna sista matchen och ta hem bronset, avslutar Johnie, som sedan tidigare hade fått en direktinbjudan till Danish Open

Berntsson Sailing Team:
Johnie Berntsson - Skeppare
Daniel Wallberg - Taktik
Johan Bäckman - Trim
Henrik Walderyd - Trim / Tail
Björn Lundgren - Fördäck


Resultat:
1. Mads Ebler
2. Michael Hestek
3 Johnie Berntsson
4. Staffan Lindberg
5. Rasmus Viltoft
6. Henrik Christensen
7. Pierre-Antoine Morvan
8. Lars Nordbjerg
9. Jess Andersson
10 Lotte Meldegard Pedersen
11 Max Gurgel
12 Allan Juul Andersen

 

http://www.bsteam.se/