Optimist EM 2008 dag 3 & 4

  • 30 jun 2008

image: Optimist EM 2008 dag 3 & 4

2008-06-29 - Dag 4 - Tune up race och invigning Det fina vädret bara fortsätter, sol och minst 30 grader. Det är risk för åska under sena eftermiddagen, men det händer oftast en bit upp i bergen. Högsta topparna runt Gardasjön ligger på över 2200 meters höjd, så det är ett vackert skådespel, både när det är sol och när det dundrar mellan bergen. Denna vecka är det också Jazzfestival i Garda, så det är mycket pompa, stompa och blås. I kväll är det invigning av hela EM, så vi får se om det dyker upp några trumpeter och tromboner, all för att höja stämningen inför morgondagens allvar.

Dagen började med en tuff regelgenomgång för alla seglare, fast det var lite svårt att förstå vad de egentligen menade med ”Bodypumping”. Otillåtet var det i alla fall.

Ange alt-text här.

 

Ange alt-text här.

 

Tune up racet gick som vanligt, alla ”fuskade” i starter och rundningar i förhoppning om att bli diskade. Ingen vill ju vinna ett gen rep, eller hur? Med en sak är säker, det är höger som gäller, men säg inget till de andra nationerna ;-). Nu är alla seglare i topptrim och dekalerna ligger slätstrukna på jollens bordläggning, inga bubblor som kan bromsa!

 

Ange alt-text här.

Invigningen med en pampig parad genom Riva del Garda gick snabbt och lätt och sedan var det dags för kvällens match mellan Tyskland och Spanien. Alla glassbarer med stil har minst 4 st 50”skärmar, fotbolls EM är nästan lika populärt som Optimist EM härnere. Även Optimist seglare får skriva autografer. Heja Sverige !.

 

Flaggland?


Dagens fråga till läsarna: Från vilket land kommer den glada seglaren med den vackra flaggan på följande bild (1 av 39 deltagarländer).

~~~~~~~~~~ 

2008-06-28 - Dag 3 - Mer träning och flytt till seglarhotellet

Fortsatt fint väder, runt 30 grader, gav fina förutsättningar för eftermiddagens träningsrace mot Brazilien, Norge och Litauen. Ju mer sol och värme, desto bättre vind. Detta är ett öppet EM så det kommer det lag från hela världen. Europa lagen får ha 7 deltagare (Italien 14 som värdnation). Totalt är det 237 deltagare från 39 länder.

Team Sweden

På kvällen flyttade alla svenska seglarna och coach Lukas in på Villa Stella, ett känt hotell för många i seglarkretsen. Här har bott en och annan OS medaljör och senast har både Wallenberg och Fredrik Lööf bott här (berättade receptionisten för oss i förtroende). Så det finns mycket taktik och kunskap i väggarna, som kanske kan lyssnas av under nätternas förhoppningvis djupa sömn. Här bor också italienska, tyska och schweiziska lagen, så det finns risk för seglarliv.


Villa Stella

 

Dagens fråga till läsarna: Vilken nation kommer att göra den sammanlagda bästa prestationen under EM. Tips, tänk på vad vår teamleader Ingvar brukar säga.