Seglarskolan för barn med speciella behov

  • 28 jul 2008

...har startat i ett riktigt somrigt väder! 20 barn deltar totalt hela denna vecka. Seglarskolan är ett samarrangemang mellan Rotary Stenungsund och Stenungsunds Segelsällskap där barnen ges en möjlighet att ha roligt och själva segla sin båt.

Första dagen bjöd som sagt på ett underbart väder och våra instruktörer fick fullt upp med att lära alla barnen de grundläggande kunskaperna om hur båten fungerar i vinden. Lovisa Ekdahl är den drivande kraften bakom och ansvarig ledare för denna seglarskolevecka. Till sin hjälp har hon fyra duktiga och specialutbildade instruktörer.

Barnen seglade med 2-kronor och Accessjollar. Accessjollen är en speciellt lämpad båt där man kan sitta ensam eller vid sidan av en instruktör. Båten är lätt att manövrera och säker att segla. StSS har köpt 2 båtar från Australien men tyvärr är det försening i leveransen så vi har istället fått hyra två båtar från Göteborg. De båtar klubben köpt har finansierats med bidrag från Kronprinsessan Victorias Fond och från en fond inom Akzo Nobel. Detta sätter vi mycket stort värde på.

Accessjolle

En av StSS instruktörer seglar tillsammans med en seglarskoledeltagare i en Access-jolle.
Foto: Lars Berglund

Säkerheten vid ett sådant här arrangemang är ju mycket viktigt och här hjälper Rotary till. Ulf Gustavson och ytterligare en person finns alltid till hands för att hjälpa till.

Semcon har bidragit med säkerhetsvästar och kepsar till alla barnen, vilket kommer väl till pass i sommarvärmen. Wallhamn AB är också med och sponsrar denna vecka med frukt, dricka och med T-shirts till alla seglare.

Direkt efter fyra veckors vanlig seglarskola och parallellt med denna handikappvecka förbereds Nordens största inomskärsregatta – Tjörn Runt. Detta är verkligen bredd inom seglingen!

Instruktörerna visar seglarskoledeltagarna segelbåtarna.

Instruktörerna visar seglarskoledeltagarna segelbåtarna.
Foto: Lars Berglund

2 krona

En av StSS instruktörer seglar tillsammans med en seglarskoledeltagare i en 2 krona.
Foto: Lars Berglund