SM Brons till Jonas B & Magnus L i 606 SM

  • 11 aug 2008

Återigen har Jonas med besättning, denna gång Maguns Lundberg, tagit medaljplats på SM. Efter att ha helrenoverat SWE 243 och tränat i 2 timmar knöp de bronsplatsen bland de 47 deltagarna, bara 3 poäng fån 2:an.

SM i 606 Oxelösund 2008
Efter Express SM var det knapt att seglarkläderna hunnit torka innan det var dags att byta båt och försöka få fart på Jonas nyrenoverade 606:a.
Tillsammans med Kapten Heiding och besättning som också byggt om en båt, skulle vi nu försvara Stss färger.

Som traditionen bjuder var vi sent uppe på torsdagskvällen, och efter några timmars sömn i ett fuktigt tält var vi nu laddade för dagens första start.
Fredagens seglingar bjöd på väst vindar på 3-7m/s. Vi lyckades att fastna med spinnfallet i masttoppen, så mellan seglingarna fick vi fälla masten.
Det är inget att rekomendera i sjögång med en spinnacker hängande i masttoppen, men vi lyckades att hinna klart till nästa start.
Efter fredagens 3 race var Heiding & co låg på en fin 4:a och vi på en 7:e.
Slutsatsen från fredagen var att vi hade lite små strul i båten och "man skall ju inte titta i båten utan på vattnet under seglingen".
För att nu ladda batterierna åkte vi och hälsade på Heiding och gänget på deras lyx hotell. Vi konstaterade att skillnaden mellan 606:an och en bubbelpool är att det bubblar i poolen.Nå ja vad är en bal på slottet, tillbaka till tältet...

Lördagen bjöd också på måttliga vindar och 3 seglingar med ganska mycket små vrid, vilket vi var tacksamma för. Efter lite knackiga starter lyckades vi segla upp oss bra i alla seglingarna. Efter Lördagen låg vi nu 3:a och Heiding 9:a.

Under söndagens två seglingar var vi nu tvungna att knappa in 11 poäng på ledaren. Vi började bra med en 2:a i första racet, men hade fortsatt några poäng upp.
I sista seglingen lyckandes vi få en 4:e plats och i början på länsen hade vi tillräckligt med båtar imellan, men ettan och tvåan lyckades segla upp sig.
Vinnare blev nu Lager/Lindell från Göteborg.
Vi fick med oss en bronspeng, Heiding&co fick tyvärr svartflag på sista och slutade 11a. De fick trösta sig med att de vann kranracet..

 

Se även Mattias historia om renoveringen i vintras här:
del 1: 
http://www.606-forbundet.se/index.php?option=com_content&task=view&id=47&Itemid=2


del 2:
http://www.606-forbundet.se/index.php?option=com_content&task=view&id=49&Itemid=2