Lag SM för optimister & zoom8

  • 28 sep 2008

Fyra lag deltog i helgens lag SM för optimister och zoom8 som seglades i Lerum. De blåste ganska mycket med toppar på 8 m/s så seglarna hade fullt upp! Det slutade med en SM silvermedalj till StSS!

Under lördagen seglades kvalificeringen och under söndag seglades det om SM bucklan.

Zoomarna seglar "round robin" där alla möter alla. StSS 4 med Clara, Carl och Sofia vann den första matchen på protest och förlorade andra. Söndagens seglingar slutade mycket bra och de kom totalt tvåa. Den enda matchen de förlorade var mot RåSS, det guldvinnande laget. Grattis till Clara, Carl och Sofia för deras SM silvermedalj!

Foto: Magnus Berglund

Silvermedaljörerna Carl, Clara och Sofia. Foto: Magnus Berglund

StSS 2, med Adam, Marcus och Edvin, vann sin första match men förlorade tyvärr de andra två. Det innebär att de inte gick vidare utan seglade söndagens sidocup. Tyvärr åkte de ut i kvartfinalen. Men förhoppningsvis har Adam, Marcus och Edvin fått smak för lagseglingen och kommer igen nästa år!

Tjejlaget StSS 3 med Elin, Cajsa och Erica gick heller inte vidare och seglade också de sidocupeng. Där lyckades de bra och tog hem silvermedaljen efter en förlust mot Hjuvik.

StSS 1 med Beata, Klara och Anton vann lördagens två seglade matcher. Under söndag vann de sin första match mot HJBK 2 och även den andra mot MSS 1. Det innebar att de seglade semifinal. Men tyvärr blev det en fjärdeplats i mixgruppen efter en förlorad match om tredje pris mot NYC. Men de föll mot ett lika välmeriterat lag. Anton deltog i lag NM där svenskarna knep guldmedaljen och Beata blev svensk mästarinna i lag 2006. Beata och Anton deltog även i lag EM för klubblag 2007.

För fler resultat se arrangörens hemsida.