Kenny Bergkvist Klubbmästare för andra året i rad!

  • 30 sep 2008

image: Kenny Bergkvist Klubbmästare för andra året i rad!

Lördagen den 20/9 samlades 19 kölbåtsbesättningar för att segla årets Klubbmästerskap i LYS. Seglingen räknas också som Poängsegling 12 i kölbåtarnas serie.

Det är fjärde året som tävlingen genomfördes och i år var vädret på vår sida.

Fyra delseglingar var planerade, varav de tre bästa räknades.

Väl ute på banan så var det vind från SV 3-5 m/s, med stora vrid. Att vinden uppe vid kryssmärket stundtals var västlig gjorde banläggningen lite besvärlig, men det fick bli ett medelvärde.

Segling ett startade planenligt. Vriden gjorde det svårseglat, men fältet spred snyggt ut sig åt båda kanter. Högerkanten var tydligt gynnad på förstakryssen och till seglingsledningens glädje tog Anders Nilsson i 707 vara på detta. Mot slutet av seglingen puffad vinden på från syd vilket indikerade ett vindskift. Vann seglingen gjorde Kenny Bergkvist i Express före Urban Ristorp i IOD och Anders Nilsson i 707.

Inför andra seglingen vred vinden mot syd så en banändring var påkallad, men när bojbåten väl var uppe vid kryssmärket var vinden åter sydvästlig. Märket fick därför ligga kvar.

Foto: Per Ekborg
 

Starten gick fint och fältet spred åter ut sig över hela banan i mojnande vind. På första länsen så kom då det förvarnade vridet mot syd kombinerat med vindökning, så resten av seglingen blev snabbt avklarad. Vann gjorde Hans Oskarsson i Starbåt före Björn Wahlström och Urban Ristorp i IOD.

Vinden stabiliserade sig på SSV och efter en paus för banändring så sköts segling tre igång. Fältet var lite hetare, så det blev enskild återkallelse. Den stabilare vinden gjorde fältet tätare och kampen var hård runt banan. Vann gjorde åter Kenny före Urban och Jonas Berntsson i 606.

Foto: Per Ekborg

Den fjärde seglingen var förlängd, med målgång vid klubben. Starten gick fint och seglingen blev åter tät i den förhållandevis stabila vinden. Vann gjorde Jonas Berntsson i 606 före Kenny och Jonas Börjesson i H-båt.

Foto: Per Ekborg

Totalvinnare blev Kenny Bergkvist i Express, för andra året i rad! Starkt seglat!

Foto: Per Ekborg

Efter seglingen var det samling på klubben eftersnack. På det hela taget så var det fina seglingar och ett lyckat arrangemang.

Prisutdelningen för kölbåtar är på torsdag 9/10 kl. 18.30.

Länk till: Resultat KM