Avslutning med guldkant

  • 5 okt 2008

Söndagen den 5 oktober 2008 avslutades säsongen för seglarskolan för barn med speciella behov. Lovisa Ekdahl som ansvarat för denna verksamhet i klubben de två senaste åren fick också denna dag glädjen av att få de två nya Accessjollarna överlämnade till Stenungsunds Segelsällskap av Rotary Stenungsund och Akzo Nobel.

De två sistnämnda organisationerna representerades av Mats Ingemarsson och Olof Beckman som båda haft en stor roll i att få till ekonomin för de båda båtarna.

Accessjollar från Rotary Stenungsund och Akzo Nobel

StSS ordförande Lars Berglund tackade och lovade att vi nu skall göra allt för att få till en fortsatt lyckad verksamhet för barnen. Vid överlämningen deltog 7 barn och ett tiotal föräldrar samt våra instruktörer för dagen Lovisa Ekdahl, Clara Ekdahl, Emil Olsson och Linn Thorén.

Efter den officiella överlämningen bjöd StSS på specialtårta med saft och kaffe. Därefter blev det trots regn en sista segling för i år för barnen.

Accesstårta special

Föräldrarna samlades till ett samtal med StSS representanter om fortsättningen på denna verksamhet och hur den skall drivas i klubben. Efter omfattande samtal enades gruppen om att få till en föräldragrupp som ansvariga inom klubben för den fortsatta verksamheten. En grupp på fyra föräldrar bildades för att starta upp det hela och Lars Berglund lovade att framföra till styrelsen önskemålet om att en funktion för handikappsegling bildas. Flera föräldrar visade också intresse av att delta i instruktörsutbildning i vinter.

Detta bådar gott för framtiden och säkerställer denna högt prioriterade del av vår verksamhet i klubben.