Vårens jolleprogram i StSS

  • 12 mar 2009

Ny säsong för seglingen och ny ansvarig i jollefunktionen. Åsa Askergren heter jag, och jag har tagit över efter Gerard Törneman som ansvarig för jolle i StSS.

Det känns kul om än lite ovant. Som tur är så är vi ett helt gäng med föräldrar, ungdomar samt sportchef som hjälps åt att ratta runt träningar, upptagningar och iläggningar, tävlingar och allt annat som behövs för att få allt att fungera.

Sist men inte minst så har vi ju också alla väldigt trevligt både ute på vattnet och nere på bryggan. Ännu har vi inte riktigt börjat men visst vill vi snart att:

- alla båtar ligger i sjön, solen lyser och Hakefjorden fylls med segel.

Här kommer lite hållpunkter för vad som sker på StSS nu under våren som rör alla som seglar jolle. Mer utförlig information om resp. träningsgrupp / tränare / tid samt tävlings och träningsprogram kommer att presenteras på hemsidan inom kort.

Vi har försökt starta upp träning på söndagarna i mars för opt. Röd/Svart, Zoom8 och E-jolle men vädret har inte varit på vår sida. Fortlöpande info om nya försök finns på hemsidan och i Johans veckobrev. Träningen sker i mån av väder.

21 mars Seglarförbundets har sin seglardag i Stenungsund. Vi hoppas på vädret och fyller Hakefjorden med segel. Träning för opt. Röd/Svart, Zoom8 och E-jolle, ombytta och klara kl 10.00 (Obs! lördag).

31 mars Kvällsträningen Opt. rödsvart, Zoom8 och E-jolle börjar, som vanligt gäller: alla seglare riggande och klara till samling för genomgång 17.45.

31 mars 18.00 Föräldramöte kommer vi att ha samtidigt som första kvällsträningen. Frågor som vi ska prata om är bl a. tävlingar, coachning, träningsupplägg under våren, funktionärer till SSECS/SSOCS/SSZCS osv.

18-19 april SSECS/SSOCS/SSZCS/SSOKCS för E-jolle, Optimist, Zoom 8 och OK-jolle. Funktionärer kommer att behövas, ring Anders Thorén 0303-846 92

25-26 april Vågträning i Marstrand Opt. rödsvart, Zoom8 och E-jolle, separat info kommer senare.

4 maj Kvällsträningen börjar för Optimist grön och Sjöbusar. För grön grupp gäller ombytta till samling kl. 18.00- 20.00 Sjöbusar samlas 17.30-19.00

6 maj Kvällsträningen börjar för Optimist blå (onsdag). Ombytta till samling kl. 18.00-20.00

Föräldramöte för Optimist blå och Optimist grön och Sjöbusar kommer att hållas i mitten av maj. Mer detaljerad information kommer att finnas på hemsidan.

Under våren kommer det att behövas hjälp med upprustning och utplockning av jollar på klubben. Det blir någon arbetsdag eller arbetskvällar, mer information om detta kommer Christer Thorsson med.

I juni har StSS sina populära prova på seglings dagar för grundskolorna runt om i kommunen. Ansvarig för dessa är Liselott Kantling.

Jolleavgift

När vi nu tränar vi igen är det dags att betala in avgiften för våren 2009.

Vårterminens avgift gäller från säsongsupptakt till och med 30:e juni och höstterminens avgift gäller från och med 1:a juli till säsongavslutning. Gäller alla aktiva seglare.

Träningsavgiften för E-jolle, Zoom8, Optimist Svart och Röd är 600 kr per termin och inkluderar all träning samt coachning på utvalda regattor.

För de som seglar för annan klubb på kval till mästerskap samt mästerskap gäller 1200 kr per termin.

I avgiften ingår också avgiften för klubbens jollecuper i förekommande fall samt jolleuppläggningsplats på StSS anläggning under segelsäsongen. Betala till bankgiro

877-9258 senast 30/4. Glöm inte att fylla i ditt namn och vilken grupp du tillhör.

Träningsavgiften för Optimist Blå, Grön samt Sjöbusar är 300:- för 6 tillfällen i maj och juni. Betala till bankgiro 877-9258 senast 31/5. Glöm inte att fylla i ditt namn och vilken grupp du tillhör.

Glöm inte att samtidigt betala medlemsavgiften till klubben. Alla som tränar med StSS måste vara medlem i klubben och utan betald avgift gäller inte våra försäkringar för seglarna. Länk till mer information Bli medlem.

Slutligen vill jag säga att jag hoppas att ni är många som kommer på föräldramötet så att vi kan prata och diskutera över träningsupplägg och annat.

Välkomna och vi ses på jolledäcket.

StSS / Jollefunktionen Åsa Askergren
andreasson.askergren@telia.com
0304-50429