Classic Yacht Race 2009

  • 29 apr 2009

I sommar arrangerar Stenungsunds Segelsällskap för första gången Classic Yacht Race, en regatta för de klassiska segelbåtsmodellerna Smaragd, Soling och H-båt.

I sommar arrangerar Stenungsunds Segelsällskap för första gången Classic Yacht Race, en regatta för de klassiska segelbåtsmodellerna Smaragd, Soling och H-båt. Regattan kommer även att räknas som Öppet DM för Smaragd och Soling. Tävlingsledningen hoppas att regattan kommer att samla drygt 20 deltagare.


Under april har det hållits ett första planeringsmöte och under detta har det framkommit förslag på kringaktiviteter som skall genomföras under regattan. För vidare information om regattan och kringarrangemang, hittar du under kappsegling på denna hemsida eller respektive klassförbunds hemsidor.


För landtransporterade solingar kommer det att finnas möjlighet till sjösättning vid StSS under kvällen den 5 juni. Vid regattan kommer deltagande båtar att ha plats i StSS hamn och Smaragder kommer att kunna ha sina båtar liggande i StSS hamn under veckan innan regattan. 

Ambitionen med regattan är att kunna segla under bra förhållanden, där seglingen skall avgöras på vattnet, och det skall genomföras trivsamma kringaktiviteter.
Länk till kappseglingen