Volvo Cup i Melges24

  • 4 maj 2009

Det Italienska Volvoåterförsäljarnätet i Itailen arrangerar för andra året i följd en Cup för Melges24. I år innhåller cupen race i Alassio, Punta Ala, Lerici, Cagliari och Torbole. De första två eventen har samlat 54 o 57 båtar.

Racingen är på en enormt hög nivå, många professionella deltagare med lådvis av medaljer från diverse mästerkskap, OS o AC i hyllorna där hemma.

Det är fullt möjligt att dra ner med båten bakom bilen Onsdag efter lunch och vara tillbaka Måndag kväll och däremellan hinna med en VolvoCup (Fre-Sönd), det gjorde vi förra veckan för att förgylla tillvaron med något ball, segla i turkosvatten mot grymt bra motstånd samt lära oss mer om Melges24 racing på högnivå.

Sedan vi seglade Melges senast (2002) har det hänt en del, gänget satsar hårdare, tränar mer och sköter sina grejer som om det vore sina egna barn och då snackar vi Curling på hög nivå.
Kan det verkligen ge något att köra avfuktare i båten efter att den legat i sjön 7 timmar….? Vår läcker då inte så j-vligt.

Kul var att Bröderna Tönistu från Estland (tidigare 470) chocköppnade med två raka spikar. Slutade efter tre dagar på en fin 5e plats. Ett par Italienare och en Schweizare smet förbi. Båda norska besättningarna presterade flera toppresultat (flera spikar) .
Vi har mycket kvar att kämpa med (40e plats) men seglade inte på topp på något sätt, hade mycket stolpe ut, hade lite kämpigt i starterna (saknade matchtempo) men lärde oss massor och hade grymt kul!
Detta gör vi garanterat fler gånger. Ytterligare två Svenska båtar från Stockholm deltar i Cupen.

Fler som är på G att skaffa Melges24 i Sverige?