Favoriter segrade i Classic Yacht Race

  • 11 jun 2009

Classic Yacht Race genomfördes för första gången den 6-7 juni och det blev tunga favoritsegrar i både Soling och Smaragd.

Redan under fredagen den 5 juni kom de norska och danska besättningar till Stenungsund för att sjösätta sina Solingar, mitt under pågående studentfirande. Trots det låga vattenståndet i Hakefjorden lyckades alla båtar sjösättas snabbt under kvällen och trötta nordiska seglare styrde kosan ut till Stenungsbaden för att kvartera in. Under tiden anlände Smaragderna till Stenungsund och de kom sjövägen.

Lördag morgon och en stabil sydväst bredde ut sig, vilket gav förutsättningar till att seglingarna kunde startas enligt planerat tidsschema och gav fina seglingsförhållanden. Under lördagen genomfördes fyra seglingar och under söndagen, något fördröjt, genomfördes den återstående seglingen.

Redan under  lördagens inledande seglingar kunde tävlingsledningen konstatera att det var favoriterna som var snabbast på Hakefjorden och denna bild bara förstärktes under de följande seglingarna.

Till slut stod Johan Davidsson som segrare i Smaragd och Preben Asbjörnröd i Soling. 

 

Länk till resultat Smaragd

Länk till resultat Soling

 

Läs även reportaget på Svenska Solingförbundet

 

Tävlingsledningen vill tacka de deltagande besättningarna för gott sjömanskap och ärlig segling, samt rikta ett varmt tack till alla funktionärer som gjorde tävlingen möjlig och till Stenungsbaden för högklassigt boende.