Går det vinna SM med en båt som är lika gammal som rorsman?

  • 11 aug 2009

Första dagen seglingar bjöd på vindar mellan 2-5m/s och sjöbris. Vindriktningen gjorde att det fanns en del vrid och landeffekter att ta hänsyn till, Hakefjorden känns stabil i jämförelse.

Vi lyckades att få till 3 stabila seglingar med serien 5,4,2 vilket gav oss ledningen totalt.

Även dag två bjöd till en början på lätta vindar innan det ökade upp till 6m/s. I första seglingen seglade vi snabbt ut på "fel" kant. En stund efter kom ett vrid på 30 grader, vilket ledde till att vi låg sist i fältet. Vi lyckades dock med segla upp oss till en 18 plats. Första plumpen i protokollet. Bara bryta ihop och komma igen,vi laddade batterierna med lite banan och kexchoklad. Med kniven på strupen avslutade dagen med en 4 och tillslut en Spik!

Inför sista dagen ledde vi 8 poäng före 2:a SWE-548 och 10 före 3:an SWE-909. Vi beslutade oss för att hålla lite lös bevakning på dessa båtar, men ändå försöka göra vår segling. När vinden äntligen kom var det fortsatt ganska lätta vindar vilket gjorde att det kändes mer osäkert. Första seglingen lyckades vi knipa 2:a platsen efter en fin första kryss. Inför sista seglingen trodde vi fortfarande inte att det var helt klart, utan vi siktade in oss på en ny stabil segling. Vi lyckades göra en bra start och kom rätt i skiften och rundade upp som 3:a. Vi bevakade denna placering in i mål och guldet var bärgat!

 

Guld: Jonas Berntsson och Magnus Lundberg på SWE 243
Silver: Daniel Mattsson och Johan Nyström på FIN-68.
Brons: Pontus Apelberg med Jan Apelberg på SWE 548

 

Ett stort tack till SSWL, funktionärer och alla 606 seglare! Nu laddar vi för Tjörn Runt och Mästarnas Mästare! Hälsningar SWE-243

Ps. Det var bra att få tvättat kläderna i sötvatten! Ds.

Se hela resultatlistan här