Många priser till StSS på VKSFs årsmöte

  • 29 nov 2009

Lördagen den 28 november hade Västkustens Seglarförbund sitt årsmöte i Långedrag. Mötet inleddes med att Hederspriser delades ut till olika klubbar och personer.

StSS hade som vanligt nominerat en mängd pristagare till de olika Hederspriserna. Denna gång blev det ett pris som gick till Stenungsund.

Årets seglarskoleinstruktör

tilldelades Karolina Berglund och motiveringen löd:

Karolina tilldelas priset för årets seglarskoleinstruktör för hennes kompetenta och goda ledarskap av fem veckors seglarskola sommaren 2009 för barn och för vuxna. Med en självklar auktoritet och glatt humör har hon tagit på sig hela ansvaret och blivit mycket omtyckt av såväl seglande barn och ungdomar som tillhörande föräldrar.

Karolina har dessutom ansvarat för utbildning av våra ”Sjöbusar” och har även startat upp uppföljningsgruppen ”Sjörövarna” för de som gått ett år i ”Sjöbusarna”. Karolina har också under hela året hållit i utbildning och träning av barn och ungdom med funktionshinder i vår ”Accessgrupp”. Hon har planerat för och lett en stor skara seglarinstruktörer samt själv hållit i många av kurserna.

Årets eldsjäl och cupvinnare

StSS hade i år satt upp ett pris och nominerat Peter ”BLUR” Gustavsson till "Årets eldsjäl". Detta hade VKSF accepterat och Peter fanns på plats och tog emot priset. Se priset och hans eget inlägg på bloggen www.blur.se/

Utöver detta delades det ut priser till deltagare i LIROS Cup och här var det många StSSare som hade pris att hämta:

Nord Optimist A

2 Rolf Andreasson
3 Adam Bergin

Nord Optimist B

1 Sigrid Andreasson
3 Alexander Sehlberg

Zoom 8

1 Carl Stark
2 Victor Thorsson

Grattis!

Motioner och ny ledamot i VKSF

Många frågor behandlades på årsmötet, bl.a. den motion som StSS lämnat om att få stöd för en förändring av Regionsindelningen för Optimister. Denna avslogs dock eftersom man ansåg att det är en fråga helt och hållet för Optimistjolleförbundet. StSS har redan sänt ett brev till Optimistjolleförbundet där vi begär en förändring av hela regionsindelningen i landet.

I samband med val av ny styrelse valdes Carin Kling in som ledamot. Därmed har StSS åter en representant i VKSFs styrelse