Tjörn Runt ökar igen

  • 4 feb 2010

Pressmeddelande 2010-02-04

 

 

Tjörn Runt är världens största inomskärs kappsegling. Den nedåtgående trenden av minskat antal deltagare har vänts och tre år i rad har deltagarantalet ökat.

2009 deltog ca 540 båtar, allt från världselit till amatörer.

Aldrig tidigare har så många sett tävlingen eller delar av tävlingen på webbTV, hittills mer än 300 000 unika besökare och webbTV-programmet lever ända fram till nästa Tjörn Runt. 

Den 10 februari är det dags för den årliga paneldebatten om Tjörn Runt dit inbjudan har gått ut till runt 700 Tjörn Runt-seglare. Det är fjärde gången som paneldebatten anordnas och Stenungsunds Segelsällskap eftersträvar en öppen dialog för att kunna vara lyhörda för synpunkter och önskemål från alla seglare.

Inför Tjörn Runt 2010 förväntas den positiva trenden att fortsätta. Med 2009 års Tjörn Runt i färskt minne kommer extra fokus att läggas på säkerhet för de deltagande båtarna i samarbete med Atlantica, Scandinavian Safety Training Center och Spinlock.

Stenungsunds Segelsällskap och Tjörn Runt finns på Båtmässan i montrarna C04:43 (StSS och Tjörn Runt) och A02:32 (Accessgruppen och Båtliv för Alla).