Sportchefen blickar framåt!

  • 6 feb 2011

Återigen visar kung Bore att vatten även kan upplevas i mer fast form. Ska vintrarna fortsätta så här, får vi på StSS skapa en isseglingssektion. Dagarna efter nyåret låg en 15 cm tjock is på hela Stigfjorden där ”målrakan” på Tjörn Runt annars är. Skillnaden var att hundratalen med jagande kölbåtar ersatts av en handfull skara isjakter.Under tiden fram till sjösättning kommer StSS jolleseglare bjudas på en liten genomkörare med meteorologi samt Hjärt-, och lung- räddning. Är du nyfiken och sugen på att delta, se www.stss.se och kontakta mig på johan.fredriksson@stss.se.

Vårens jolleträningar
Under våren kommer jolleseglandet se ut på följande vis: På tisdagar och torsdagar sker kvällsträning för optimist Röd/Svart grupp (grupp med kappseglingsinriktning) samt Zoom8/E-Jolle. Lite senare under maj kommer även en nybörjar/fortsättningsgrupp (grön/blå) igång med optimistsegling på kvällstid. Här har klubben möjlighet att ordna lånebåtar för den som är intresserad. För de allra yngsta ”blivande seglarna” kommer återigen Sjöbusarna vara inkörsporten. Har man redan varit med i Sjöbusarna finns även Sjörövarna där man tar ett ytterligare steg mot att kunna styra sin egna jolle. Denna verksamhet kommer också påbörjas under maj. Håll utkik på hemsidan för mer info. För att vara säker på en plats är det bra att man anmäler sitt barn under mars-april. Glöm inte att ange hela personnumret samt vilken träningsgrupp som är aktuell vid anmälan.

 

JSM i Arkösund
Även i år kommer klubbens jollekappseglare följas av egna coacher på kappseglingar ute i landet. JSM 2011 ligger i år på samma seglingsvatten som 2010 års VM i E-jolle. Innan dess kommer dock den traditionsenliga säsongsstarten ske på hemmaplan i form av SSECS/SSOCS/SSZCS för E-jolle, Optimist, Zoom 8 samt OK-jolle Vi kommer även fokusera en del av träningen på Matchracing i klubbens två C55-or. Då UngdomsSM 2010 avgjordes på hemmaplan hade vi hela tre lag på startlistan. Detta gav mersmak och förhoppningsvis kan denna merlaginrikade form av segling,
göra så att fler duktiga barn/ungdomar fortsätter med segling även efter tonåren. Nu hoppas vi islossningen sker innan vårdagsjämningen!