Tjörn Runt 2011 - tävlingen alla har en chans att vinna

  • 6 feb 2011

2010 års arrangemang blev, jämfört med 2009, inte lika omskrivet och debatterat. Detta trots att det blåste ungefär lika mycket men med obetydliga skador och haverier. Vår satsning på säkerhet i både information och utmärkning av grund, i samarbete med försäkringsbolaget Atlantica, bidrog till detta. Vi fortsätter nu på den inslagna linjen med säkerhet och utvecklar detta ytterligare. bl.a. kommer alla seglingsledare inom StSS att utbildas i säkerhet i samarbete med SSTC på Käringön.

Vinnaren av Tjörn Runt 2010 blev återigen en udda och okänd båt, en One Off med 25 år på nacken. Den framfördes av konstruktören Simon Pedersen. Hans beskrivning av båten och seglingen kan du läsa längre in i tidningen.

Vad händer då inför 2011 års Tjörn Runt?

I Tjörn Runt-arrangemanget ingår:

  • Lilla Tjörn Runt seglas på fredagen den 19 augusti. Denna tävling samlar c:a 350 Optimistjollar, Zoom 8, RS Feva, RS Tera och Accessjollar.
  • Tjörn Runt lördagen den 20 augusti för flerskrovsbåtar och kölbåtar.

Tjörn Runt lever starkt vidare 2011.

Vi gör inga stora förändringar i år men vi inför en start för Double handed – d.v.s. båtar som seglas av två personer trots att de normalt har betydligt större besättning. Double handed har visat sig vara mycket populärt i bl.a. Bohusracet och vi prövar nu denna variant även i Tjörn Runt.

2011 förväntar vi minst 600 deltagande båtar och c:a 350 jollar i Lilla Tjörn Runt. Den lilla minskning vi hade 2010 hoppas vi var en engångsföreteelse. Tjörn Runt har trots allt ökat i antal anmälda båtar de tre senaste åren.

Partnersamarbetet utvecklas

Partnersamarbete utvecklas COWI gick in som Huvudpartner redan 2010. COWI AB är ett av Sveriges ledande teknikkonsultföretag och finns med över 800 anställda representerade på 13 kontor i Sverige. COWI tillhandahåller kvalificerade ingenjörstjänster till privata och offentliga aktörer inom industri och infrastruktur samt byggnad och fastighet både inom och utom landets gränser.

Dessutom har vi flera andra nya Partners som klev på Tjörn Runt 2010 och som fortsätter under 2011: Gobius, Wallhamn/Grimaldi Lines, FROG, Atlantica, Hyundai och Silverbullet Film.

Dessutom fortsätter nästan alla de gamla partners från tidigare år att samarbeta med Tjörn Runt. Fler är nu på väg in. Alla hjälper oss att förbättra Tjörn Runt och ger oss ekonomiskt bidrag vilket möjliggör en låg anmälningsavgift jämförbart med andra liknande tävlingar.

Tjörn Runt startar på Båtmässan

Som vanligt bjuder vi in till en träff på Båtmässan. Vi eftersträvar att ha en bra dialog med alla er seglare för att utveckla Tjörn Runt.

I år avser vi att ta en debatt om SRS och om mätbrev. Representanter från Svenska Seglarförbundet ställer upp i denna paneldebatt som sker i H-hallen onsdag kväll kl. 18.30. Vi kommer även att redovisa våra nyheter för 2011. Ni som anmäler er och kommer på paneldebatten får en biljett till Båtmässan för inträde annan dag.

Vi hoppas att mötet på mässan med er seglare ska ge oss en positiv seglingshelg. Alla ni seglarei olika båttyper kan i och genom era klassförbund påverka era kompisar att segla Tjörn Runt. Alla båttyper med minst 10 deltagare får egen resultatlista och eget pris.

Vilken båttyp vinner Tjörn Runt totalt 2011?

Ja, efter att de senaste fem åren har vi sett Accent, Neptunkryssare, Starbåt, Koster och en One Off sluta som totalsegrare, så det är öppet för vem som står som totalvinnare 2011.

Alla har chansen att vinna Tjörn Runt. Men, det är lika stort att vinna sin startgrupp.

Vi ser fram emot ett gott seglingsår. Välkomna!

Tjörn Runt ledningen