Cajsa 2:a i EM

  • 26 apr 2011

Cajsa Svensdotter rapporterar från Em

Rapport 1

Resan ner gick bra vi hade 2 nätter i Prag + ett stopp i Berlin

 

Inmätningarna har gått bra.

Cajsa kom 2:a på tuneupen och har idag 2  12:or och en 2:a. Ligger 7;a. Hanna johansson från RÅSS leder damklassen och Ponthus Dahl från BOO ligger delad etta bland killarna.

Det är relativt lätta vindar med väldigt mycket vrid. Här gäller verkligen att ha koll på kompassen och hög resp låg bog direkt vid rundning och start. Kommer man i otakt så är man rökt.

 

Rapport 2

Fredag: Idag var det lätta vindar med flera avbrutna seglingar på förmiddagen. Seglarna fick t.o.m segla iland en stund på dagen i avvaktan på vind. Till slut kom dock vinden och Cajsa fick en 1:a, en 4:a och omkring 10 i dagens sista segling som inte var klar förrän kvart i sju på kvällen. Totallistan var inte klar när vi lämnade klubben men en ryska från Vladivostok!! tog sin andra spik i sista idag. Totalt sett så ligger Sverige bra till i både kill och tjejklassen. Temperaturen är ca 24 grader på land och det är full vår. Det är nu två spännande dagar kvar förhoppningsvis med lite mer vind. 

 

Rapport 3

Efter lördagens seglingar och med 2 återstående seglingar på söndagen ligger Cajsa Svensdotter från Stenungsunds Segelsällskap på en andra plats i Europamästerskapen för ZOOM-jollar med 48 poäng, 4 poäng efter ledande båt som kommer från Österrike. I dagens seglingar som genomfördes i stabila vindar mellan 5-8 m/s seglade Cajsa in på 7:e. 4:e och en avslutande 3:e plats.

Ställningen i täten är otroligt jämn och minsta felbeslut kan leda till stora förändringar.

Andra svenska tjej är Hanna Johansson från Rådasjöns segelsällskap på en 5:e plats sedan följer Emelie Carlsson från Halmstad på en 9:e plats.

 

Bland killarna leder Ponthus Dahl från BOO segelsällskap i Stockholm

 

Slutrapport


Stort Grattis Cajsa