Olof Beckman - ny ordförande i StSS

  • 13 maj 2011

Detta är min första vår som ordförande i Stenungsunds Segelsällskap. Jag blev vald på årsstämman i februari vilket naturligtvis känns hedrande. Jag har många års erfarenhet som båtägare dock inte segelbåt utan motorbåt, men seglade mycket jolle i mina ungdomsår, men vi vet ju alla att det finns oerhört mycket seglingskompetens både i klubben i allmänhet men även bland styrelsens medlemmar.

Däremot har jag ett stort kontaktnät och gedigen erfarenhet av att driva både små och stora organisationer så det får bli det som blir mitt bidrag till klubben.

Jag har inte varit synlig i klubben förut men har i min tjänst på Akzo Nobel, varit drivande i sponsorfrågor och därmed haft mycket kontakt mad Lars Berglund. Akzo Nobel kommer dessutom att vara en Tjörn Runt partner och får tillfälle att profilera en startgrupp.

Som sagt sommaren närmar sig och därmed också Tjörn Runt. Vi hoppas naturligtvis på en lyckad tävling med många deltagare. Vi var ju aktiva på Båtmässan och fick kontakter med många personer som visade intresse för tävlingen, så funderar ni på att anmäla er, sluta fundera och skicka in er anmälan till klubben.

 

Viktigt med säkerhet

Förutom Tjörn Runt så har några andra aktiviteter som jag vill passa på och göra lite reklam för. En av de viktigaste aktiviteterna är ju naturligtvis säkerhet. Vi jobbar aktivt för att hela tiden garantera säkerheten för oss alla på klubben och då naturligtvis våra barn och ungdomar som medverkar i diverse olika aktiviteter. Flytväst är en självklarhet då man vistas på bryggor och på vatten, vi vet ju alla att man ibland råkar hamna i vattnet istället för på vattnet. Vi har en dokumentation där vi reglerar säkerhetsarbetet och det håller vi just nu på att se över för att alltid ligga på topp.

Tre andra områden som är mycket viktiga för oss är Access gruppen, Sjöbusar och Sjörövare. Detta är tre aktiviteter som gör oss om inte unika så väldigt uppskattade i vårt område.

Access gruppen har som uppgift att möjliggöra för rörelsehindrade barn och ungdomar att verkligen få prova på seglingen med alla fantastiska upplevelser som detta innebär. Detta är viktigt för klubben och det vill jag utveckla än mer, här behöver vi aktiva föräldrar som kan engagera sig.

Sjöbusar och sjörövare är ju för de yngre och är ett första steg att börja lära sig att vara vid vattnet och få uppleva det roliga med det men också få till fälle att smaka på seglingen för att sen kunna gå över i seglarskolan, läs mer om detta på vår hemsida www.stss.se.

 

Tjörn runt snart 50 år

Sist men inte minst så vill jag bara nämna att Tjörn Runt fyller 50 år 2013 och förberedelserna pågår för fullt. Vi skall försöka göra något riktigt stort av det med mycket upplevelser som naturligtvis har med hav, segling och Stenungsund att göra. 

Ha en riktigt bra sommar och ta det försiktigt på havet i sommar, som sagt säkerheten är av största vikt för oss alla.

 

Olof Beckman