VM-premiären slutade för tidigt för Berntsson Sailing Team

  • 29 maj 2011

Match Race Germany tog slut tidigare än beräknat för Berntsson Sailing Team. Trots att Teamet fick ordning på den båtfart, vilken saknades under första dagen så räckte det resultatet hela vägen till kvartsfinal.

Under sista dagen av grundomgången var det friska vindar som blåste på Bodensjön. Teamet startade dagen starkt med vinst mot både Neugodnikov samt landsmannen Björn Hansen. Men efter lunch började det mesta gå emot Teamet. Det blev tre raka förluster mot Tiller, Gilmour samt Radish.
"Vi gick riktigt fort när det blåste i ordentligt så det var synd att vi inte kunde få allt att stämma samtidigt" - säger en besviken Niklas Carlzon.
Teamet känner trots resultatet att de helt klart kommer att vara med i fighten om topplaceringar under kommande tävlingar.

När det gäller mediabevakningen av Match Race Germany så har Berntsson Sailing Team tilldragit sig stort intresse. Flera av matcherna var spännande och VM tourens TV unämnde vår match mot Gilmour till tävlingens hitills mest spännande match.

Nu väntar nästa VM deltävling i Sydkorea som börjar den 7 juni.

 

Resultat efter grundomgången:
1. Francessco Bruni 9-2
2. Damien Iehl 8-3
3. Jesper Radich 8-3
4. Phil Robertson 7-4
5. Mathieu Richard 7-4
6. Peter Gilmour 6-5
7. Eugeney Neugodnikov 6-5
8. Eric Monnin 5-6
9. Johnie Berntsson 4-7
10. Björn Hansen 4-7
11. William Tiller 2-9
12. Stefan Meister 0-11