Open Week

  • 12 aug 2011

Open Week inför VM i E-Jolle

Hej!

Rapport från Fam Olsson

Efter en lång bilresa på höga höjder genom ett bergspass så anlände vi till ett 25 gradigt Gravedona.

Dagen efter så var det dags för första träningspasset i Comosjön som påminner lite om Gardasjön med de höga bergen runtom och åran som kommer ibland på eftermiddagen. Även om vindarna inte är lika starka och åran inte kommer lika ofta.

 

Första tävlingsdagen började med ett struligt startförfarande. Seglingsledningen ändrade startordningen och plötsligt startade den blåa gruppen före den andra som var röd. Detta märkte tyvärr inte Anton som startade i fel grupp. Sedan så kom åran efter första racet och vinden nådde 8-10 m/s. Vinden höll i sig även dagen därpå.

 

Tredje dagen var vinden lättare innan ett turbulent åskväder med vindbyar över 35 m/s drog in över Comosjön. Detta oväder överraskade både seglare och seglingsledning. Föräldrar med följebåtar hjälpte till att dra in seglare så gott det gick i stormen. De seglare som inte blev indragna fick order att kappsejsa sin båtar och vänta på hjälp. Flera seglare fick vänta upp och ner i över en halvtimme ute i åskvädret där blixtrarna slog ner runt omkring, bland dem fanns Anton. Det var ett stort räddningspådrag där både helikoptrar och ambulanser var tillkallade.

Alla seglare var som tur var oskadda men mycket blöta och chockade.

Sista dagen avslutades men strålande väder och lättvind. Till slut gick 28 killar och 12 tjejer vidare från Open week till VM bland dem Emil som placerade sig 34 av de 130 startande. Anton placerade sig 72 och gick därmed tyvärr inte vidare.

 

En rapport från VM seglingarna kommer.