Emil berättar...

  • 16 aug 2011

VM började med helt olika vindar i jämförelse med Open Week. De två första dagarna var bara en lång väntan på vind och det blev mycket kortspel inne på land och en del badande.......

  På tredje tävlingsdagen genomfördes första racet i mycket lätta vindar innan det återigen blev stiltje och inga fler race för dagen. När det var dags för fjärde tävlingsdagen var tävlingsledningen desperata  att genomföra fler race. Därför var det bara att gå upp 05.30 för att sedan ha samling 06.30 och förbereda sig för start vid 08.00. Racet genomfördes även då i svag vind som sedan avtog och seglingsledningen var tvungen att korta banan så att vi inte seglade våran ytterlopp. Sedan var det bara att vänta vid lunch som vanligt och vi hade turen att få vind på eftermiddagen där två race runt ca 8m/s genomfördes.

 

Efter dessa fyra dagar och fem race så var grundomgången klar. Efter att ha seglat dåligt och haft dåliga starter så kom jag besviken till silvergruppen.

 

Väl där så fick vi två fina seglingsdagar med vindar mellan 6-10m/s. Första racet bjöd på ett kraftigt högervrid på förstakryssen och de mest otippade låg i topp. I de två andra racen var vinden mer stabil och resultaten var blandade. Sista dagen var det liknande förhållanden och det gick det bättre men en gul flagg i starten i andra racet förstörde en topp 10 placering i silver. Jag blev till slut 12:a i silvergruppen.

 

Vann VM gjorde dansken Tobias Hemdorff efter att ha spikat fem av sex race i guldfinalen. Det blev ingen svensk medalj men det var ändå sex svenskar topp tio.

På tjejsidan vann italenskan Silvia Zennaro efter en jämn kamp om guldet.  Tre stycken svenskor placerade sig topp tio.

Deltog gjorde även Beata Törneman från Stss som placerade sig 38:a.

 

/Emil