Många kloka synpunkter på Båtmässan efter träffen med seglarna

  • 8 feb 2012

Runt 60 seglare mötte upp på Båtmässan för att höra nyheterna inför 2012 och planerna inför jubiléet 2013. Och många kloka synpunkter och förslag lyftes fram under ledning av Harald Treutiger.

Lasse Berglund, marknadsansvarig för tjörn Runt, inledde med att berätta om ekonomin bakom Tjörn Runt och hur viktigt stödet är från våra sponsorer. Anmälningsavgifterna är en mycket liten del av ekonomin. Sponsorerna bidrar både med pengar eller exempelvis mat och kläder till funktionärerna.

Nyheter Tjörn Runt 2012

Dennis Olsson, teknisk ansvarig, berättade om förändringar inför 2012.

  1. Sista-minuten anmälningen tas bort. Det har funnits oklarheter när tävlingen drar igång bland deltagarna vilka man tävlar mot. I stället håller vi anmälan öppen längre.
  2. Måste bestämma segelsättningen en vecka innan.
  3. Vi förtydligar kraven på användning av flytutrustning enligt SSF-bestämmelser, att ha en flytväst som ger bärkraft om man faller i vattnet.
  4. Kappseglingsutbildning för nybörjare och er som vill lära mer om kappsegling den 25-26 februari på Stenungsbaden.

Planer inför jubiléet 2013

Dennis fortsatte med att berätta om tankarna kring hur tävlingen ska seglas under 50-års jubiléet 2013.

  1. Förslag att segla motsols och därmed se till att alla landar i Stenungsund – där det förhoppningsvis blir ett rejält kalas
  2. Förslag på att dela in startfältet i två klasser, lilla och stora, där den stora klassen seglar via Hätteberget utanför Marstrand. Gränsen mellan lilla och stora klassen är inte helt klart, men kanske kring SRS 1,20-1,25

Bosse Bäckman, projektledare för 50 årsjubiléet, presentarde sedan alla de olika tankar som finns kring hur vi kan lyfta jubileét 2013 tillsammans med våra sponsorer, kommunerna och de lokala företagen.

Kloka förslag och glada tillrop

Efter presentationen fick seglarna möjligheter att komma med synpunkter och lämna förslag. Majoriteten av deltagarna ställde sig mycket positiva till att segla motsols 2012, men de såg även riskerna. Men framför allt framhöll man möjligheten till en gemensam fest i Stenungsund.

Tävlingsledningen noterade alla synpunkterna och kommer att gå igenom dem.

Mer information

Ta del av Presentationen informationsträff Tjörn Runt på Båtmässan (pdf 1 246 kb).

Här kan du se filmen från Tjörn Runt 2011

Anmäl dig redan nu till Tjörn Runt 2012