Välbesökt och uppskattad kappseglingsutbildning

  • 28 feb 2012

image: Välbesökt och uppskattad kappseglingsutbildning

StSS kappseglingsutbildning blev en succé. 115 var anmälda och hela 130 deltagare dök upp. Som tur var kunde Stenungsbaden lösa det under lördagen (även om alla inte fick samma mat) men det blev trångt i konferenslokalen. Under söndagen kunde konferenslokalen öppnas upp så att det blev bättre plats och mer luft. Tack för det Stenungsbaden!

20120225-publik7539-72

Foto: Åke Fredriksson

Trygga i kappsegling

Carl Peter Carlsson hade satt samman ett digert program som hanterade allt från de praktiska båtförberedelserna innan sjösättning, via teambuilding med besättningen, till anmälan och start i en kappsegling.

Många av exemplen var hämtade från Tjörn Runt och deltagarna hade många frågor om bland annat regler. Målet var att deltagarna skulle känna sig trygga i att kappsegla och delta i Tjörn Runt. Och han bjöd verkligen på flera handfasta tips som kan var svåra att känna till som ny kappseglare.

Stenungsbaden sponsrade

Eftersom Stenungsbaden bjöd på både lokal, fika och luncher kunde StSS erbjuda utbildningen gratis. Och Carl Peter bidrog i egenskap av klubbmedlem helt ideellt med både sin tid och kunskaper som domare och kappseglare. Ett stort tack till Carl Peter!

Deltagarna visade sin uppskattning genom att svara på Lars W Gustavssons uppmaning att tacka för arrangemanget genom att skänka en slant till StSS jolleverksamhet. Det blev en rejäl slant, 5 100 kr och 20 euro. Det tackar StSS särskilt för.

Positiv utvärdering...

Utvärderingen visade även att deltagarna var mycket nöjda, om än trötta, efter två fullmatade dagar. Totalt var 20 klubbar representerade, 40% av deltagarna var från StSS, och 18% av deltagarna var inte medlem i någon klubb alls. Och det var även ett stort bredd i erfarenheten av kappsegling, allt från nybörjare till de som kappseglat i 30 år eller fler. Och även om programmet var späckat så vill många ha mer om bland annat trim, taktik och regler.

Men de flesta önskade ta del av dokumentationen. Eftersom det är Carl Peters eget och mycket omfattande material (150 bilder) kan vi inte distribuera det. Men han har lovat att göra en sammanfattning som vi kommer att lägga ut.

... och många vill ha mer

Och det kom även många önskemål om fler utbildningar. De flesta ville läsa sig mer om segeltrim och regler men även långsegling, meteorologi och båttrim efterfrågades. Och SSF har ju flera utbildningar, bland annat en distanskurs om regler www.svensksegling.se/

Läs mer...

http://fredriksson.tv/2012/02/26/kappseglingsutbildning-115-anmalda-131-kom/