Berntsson Sailing Team utslagna i Korea Match Cup

  • 31 maj 2012

Avslutningen på grundomgången blev en rikgig rysare där många lag slogs om kvartsfinalplatserna. Berntsson Sailing Team hade inför dagen 4-3 och fredagens sista fyra matcher skulle avgöra om de skulle gå vidare till kvartsfinal. Teamet hade flera jämna matcher, men lyckades tyvärr bara vinna en av dem och slutade därmed på 5 poäng.

 

 

Grundomgången var riktigt jämn och det skulle visa sig att många lag slutade på 5 eller 6 poäng. Inbördes möte skulle avgöra vilka av lagen på 5 poäng som gick vidare och tyvärr hade Berntsson Sailing Team inte vunnit någon av de inbördes mötena.

-Det var lite oturligt att vi hade vunnit “fel matcher” och därmed blev utslagna på inbördes möte, men samtidigt är vi mycket besvikna över att vi inte lyckades vinna fler matcher. Vi vill ligga på en nivå där vi inte skall riskera att hamna i sådana här situatoner och jag tror att det är vad som krävs framöver om vi skall kunna komma hela vägen till totalseger på den totala touren. Idag hade vi det i våra egna händer , men vi tog inte chanserna. Vi känner ändå att vi har potential att prestera bättre och vi har stundtals seglat riktigt bra säger teamets trimmer Nils bjerkås.

Nu laddar teamet om för att komma starka tillbaks till nästa deltävling i touren som är Stena Match Cup Sweden.

---

1-2 efter första dagen på Korea Match Cup

Under onsdagen var det lätta och mycket växlande vindar, vilket gjorde matcherna mycket spännande med många omseglingar.

Teamet hade en tuff inledning och förlorade två tighta matcher mot Williams och Jury. Matchen mot Jury var riktigt spännande då temet under prestarten drog på sig ett straff och ledningen därefter växlade flera gånger runt banan. I slutändan lyckades teamet tyvärr aldrig kvitta sitt straff och då båda båtarna gick imål sida vid sida, så var det Jury som tog hem segern.

-Vi hade lite för mycket strul ombord och gjorde några avgörande misstag i fel lägen. Vi tar med oss detta och kommer att förbättra oss inför kommande matcher, säger Magnus Lundberg.

Dagens tredje match vann teamet konfortabelt mot Kim, efter att ha vunnit starten och drygat ut avståndet ordentligt redan på första kryssen.

Följ fortsättningen på grundomgången under morgondagen på  www.wmrt.com. Teamets första match är mot Björn Hansen, som fortfarande är obesegrad.