Team Succé Sailracing kom på 13 plats i VM för Farr 30

  • 5 aug 2012

Två elfteplaceringar under söndagen seglingar i mycket lätta (och bitvis obefintliga) vindar säkrade 13:e platsen.

Teamet var 7 poäng efter Magnus Woxén från GKSS. Vann gjorde amerikanskan Deneen Demourkas som även är regerande världsmästarinnan. Tvåa blev det svenska teamet Farr Bar2 med Martin Strandberg vid rodret. Trea blev amerikanen James Richardson, som team Succé Sailracing faktiskt slog i sista racet.

Lördag 4 augusti

Team Succé Sailracing på 13:e plats inför sista dagens seglingar

Under lördagen slog teamet till med en sensationell 8:e plats. Det gjorde att de tog ytterligar ett kliv upp i resultatlistan.

På fredagen var de tvungna att bryta race 4 eftersom masten strax efter start krokade ihop med Day One. Spinnakerfallet fastnade i masten och spinnakern åkte upp.

- Så snabbt har vi aldrig hissat, berättar Peter Lundgren. Vi kapade fallet med påföljden att vi blev tvungna att trä om fallet. På vår båt skadades ingenting men Day ones vindinstrument gick i sjön.

Målet med årets träning har just varit detta VM och teamet är mycket nöjda med att få vara med och tampas med så välrenomerade seglare.

Fredag 3 augusti

Team Succé Sailracing på 14:e plats i Farr 30 VM

Fredag och andra dagen på VM. Teamet slog till med en ny 11:e placering efter att de var tvugna att bryta dagens första segling. Teamet ligger nu på 14:e plats.

Torsdagens seglingar bjöd på både ups and downs men kvällens gemensamma middag och analys gav resultat på dagens seglingar. Med två dagar kvar och en stigande formkurva ser vi med spänning fram mot fortsättningen.

Tisdag den 31 juli

Mästerskapet inleddes med för-VM. 17 båtar, av totalt 19, deltog i ett första test av vattnen och förhållandena utanför Båstad. För Team Succé Sailracing blev det en elfteplacering i båda racen

- Det var fantastiska seglings men med skiftande förhållanden. Bitvis blev det riktigt bra drag i båten och vi noterade 18 knop som bäst, säger Peter Lundgren som är teamets skipper.

Följ teamet i deras båt SWE 18334 Motives III

Resultat på http://sailingbastad.se/seglarveckan-2012/result-farr-30/

Tracking av varje race http://www.tractrac.com/index.php?page=eventpage&id=239

Teamets egna kommentarer på Facebook/Team Succé Sailracing

Teamet består av

Peter Lundgren, skeppare och fördäck

Lars Söderqvist, rorsman

Lars Malmkvist, trim

Martin Persson, stortrim

Kjell Glans, trim

Joakim Kling, taktik

Susanne Thörnberg, pit