Guldseglarna Fredrik Lööf och Max Salminen seglar Tjörn Runt…

  • 13 aug 2012

... och får samsas med både världsmästare och familjeseglare på samma vatten och under liknande förhållanden. Fredrik och Max kommer att delta med en katamaran och möter bland annat matchracingseglaren Mattias Rahm och Volvo Ocean Race vinnaren Martin Strömberg.

Martin kommer även att vara prisutdelare på Lilla Tjörn Runt.

2011 års upplaga av Tjörn Runt lyckades Arne Goksöyr att åter vinna Tjörn. Då var 428 seglare anmälda, 403 registrerade sig och 340 korsade mållinjen.

Hur många kommer till start i år? Hur blir vädret? Och vem vinner 2012 års upplaga? De senaste fem åren har vi sett olika båttyper som totalsegrare: Accent, Neptunkryssare, Starbåt, Koster och One-Off. Så det är alltid ovisst vem som står som totalvinnare.

För att informera och inspirera seglarna hålls skepparträffar fredagen den 17 augusti. Vid tre tillfällen under kvällen lotsas seglarna mellan årets nyheter, tips och säkerhetsinformation. Meteorolog Lage Larsson ger detaljerade och lokala prognoser för vind och strömmar.

Webbanmälan ligger öppen för efteranmälan till och med onsdagen den 15 augusti. För närvarande är 410 st. seglare anmälda.