Tjörn Runt har i år ett guldkantat och brett startfält

  • 16 aug 2012

Den 49:e upplagan av Tjörn Runt seglas lördagen den 18 augusti. Bland de 436 anmälda båtarna finns många av årets OS-seglare tillsammans med både andra väl meriterade kappseglare och familjeseglare.

- Det är mycket roligt och hedrande att ha Fredrik Lööf, Max Salminen och Daniel Birgmark i startfältet. Det sätter en fin guldkant på årets evenemang och är en strålande avstamp inför vårt 50-års jubileum nästa år, säger Anders Torén som är tävlingsledare för Tjörn Runt. 

Men på startlinjen finns även flera tidigare vinnaren såsom Arne Goksöyr, Michael Collberg, Mats Johansson, Bengt Falkenberg, Anders Dalsjö och Pontus Göransson.

I de övriga besättningarna lurar flera meriterade seglare och tidigare startgruppsvinnare såsom Johan Davidsson, Magnus Lundberg, Hans Caspersson, Johan Söderberg, Fredrik Hansson och Peter Szamer. Under årets Tjörn Runt sätts säkerheten åter i fokus.

Svenska Seglarförbundet har tydliggjort kraven på personlig flytutrusning för alla seglare.

- Kravet på personlig flytutrustning inför vi nu under hela seglingen. Och med tanke på förra årets incident, när en av de deltagande båtarna sjönk men besättningen klarade sig bra tack vare flytvästar, känns det självklart, säger Karl-Erik Hansson som är seglingsledare för Tjörn Runt.