Lilla Tjörn Runt med deltagarrekord, sol och friska vindar

  • 17 aug 2012

Foto: Mikael Berglund Och Lilla Tjörn Runt fick i år en guldkantad prisutdelning då Fredrik Lööf och Max Salminen helt oväntat dök upp på prisutdelningen. De möttes av en lång och varm applåd från alla deltagarna som även fick en möjlighet att se guldmedaljerna samt ställa frågor.

Hela 313 seglare var anmälda till årets Lilla Tjörn Runt. Det största deltagarantalet sedan starten 1985. Hela 289 kom till start och 281 korsade mållinjen.

- Det är härligt att se så många barn och ungdomar samlas här. Det visar att seglingen är en stor sport och förhoppningsvis har vi framtida guldmedaljörer bland deltagarna, säger Anders Torén som är tävlingsledare för kappseglingen.

Och Lilla Tjörn Runt fick i år en guldkantad prisutdelning då Fredrik Lööf och Max Salminen helt oväntat dök upp på prisutdelningen. De möttes av en lång och varm applåd från alla deltagarna som även fick en möjlighet att se guldmedaljerna samt ställa frågor.

Prisutdelare var Martin Strömberg, som själv har seglat Lilla Tjörn Runt, och som nyss har bärgat segern i Volvo Ocean Race

- Det är extra roligt att Martin är här igen eftersom han gjorde sina debut i optimistjollen här på klubben. Och fastän han inte var den bäste i startfältet på den tiden så fortsatte han att kämpa och har nu nått riktigt långt. Så det är bara till att uppmuntra ungdomarna att segla på, tillägger Anders.

Martin S

Grattis till startgruppsvinnarna:

Accessjollar - Viktor Hålldén, STSS
RS Feva - Petrus Sörqvist, BJK
RS Tera - Isa Olsson, BKSS
Zoom8 - Adam Bergin, STSS
Optimist blå - Carl Hörfelt, LESS
Optimist grön - Hugo Mårdbrink, HJBK
Optimist gul - Oscar Engström, LESS
Optimist röd - Andreas Gottfridsson, HJBK
Optimist svart - Albin Börjesson, RÅSS

vinnare lilla 2012

Foto: Mikael Berglund

Grattis till totalvinnarna i optimistklassen:

1) Albin Börjesson, RÅSS
2) Joel Warvne, RÖSS
3) Oliver Österberg, KKKK

Bästa lag kom Från KKKK, Kullaviks Kappsegling och Kanotklubb

Mer bilder finns på http://nyhetersto.se/blandat/visa2.asp?id=lillatjornrunt2012