Kappseglingsutbildning för kölbåtar 2-3 mars

  • 10 feb 2013

Vad menar rorsman när han säger ”vi ligger på hög” eller ”kan vi leva här?”. Vad har ”Idioten” med kappsegling att göra? Hur ser arbetsfördelningen ut på en kappseglingsbåt? Hur gör proffsen för att alltid starta bra?

Nu har du chansen att delta i en kurs utöver det vanliga!

Vill du lära dig kappsegla? På bara två dagar kommer vi att gå igenom allt du behöver veta för att kunna vara med och kappsegla. Vi upprepar förra årets succé då dubbelt så många dök upp mot antalet som var anmälda.

Grunderna i kappsegling

Kursen vänder sig till dig som har skaffat dig lite erfarenhet av segling men kanske inte kappseglat så mycket. Även du som har kappseglat lite mer kan få utbyte av helgen. Efter kursen har du tillräckliga kunskaper för att delta som besättning eller skeppare på Tjörn Runt. Du kommer garanterat att få mer utbyte av de kappseglingar du är med på!

Lärare är Carl Peter Carlsson, kappseglare och nationell domare.

Datum

Lördag 2 mars kl. 9-16 samt söndag 3 mars kl. 9-16

Plats

Stenungsbaden Yacht Club

Pris

Utbildning, lunch och fika är kostnadsfritt. Kursmaterial tillkommer.

Anmälan

Anmäl dig senast 25 februari på e-post stss@stss.se. Ange ditt namn, din segelklubb samt telefonnummer. Vid uteblivet deltagande faktureras du en avgift på 200 kronor per person.

Observera att antalet platser är begränsade!

Boende

Stenungsbaden Yacht Club erbjuder ett spapaket till det förmånliga priset 995 kr per person och natt (ordinarie pris från 1 680 kr) inkl övernattning, spaentré, badrock,tofflor, middag, dans och nattklubb.

Boka på www.stenungsbaden.se och ange kod ”KAPPSEGLING”.

Du som bokar via hotellet måste också anmäla ditt deltagande på kursen till StSS enligt ovan.

Ett samarrangemang mellan

Stenungsunds Segelsällskap och
Stenungsbaden Yacht Club.