I helgen inleds kappseglingssäsongen med LIROS Nordic Race!

  • 19 apr 2013

Det må vara en sen vår men det är hög tid för årets första internationella regatta. I helgen samlas minst 279 nordiska seglare i Stenungsund för att göra upp om segern i LIROS Nordic Race. Och kanske är det den sena våren som har lockat hela 52 finska seglare till varmare vatten tillsammans med 37 norrmän, 12 danskar och hela 178 svenska seglare.

- Regattan har utvecklats mycket sedan starten 1994. Och vi har haft en rekordstor tillströmning med deltagare de senaste åren. Men i år ser vi för första gången en nedgång i antalet deltagare. Det hänger ihop med att både de danska och norska e-jolleseglarna tyvärr har kvalseglingar samma helg. Men antalet deltagare i optimister och zoom8 ökar fortfarande, säger Anders Torén som är tävlingsledare

Regattan hålls en bit ut i Hakefjorden, på vattnen utanför Strand Norum och Getskär. Vattnet är kallt nu men under helgen väntas svaga vindar vilket gör att det inte blir en så stor köldeffekt. Men seglarna måste ha en torr- eller våtdräkt när vattentemperaturen understiger 14 i havet.

Här läser du med om LIROS Nordic Race den 20-21 april.